Cutremurător! Țara care își îngroapă morții în cutii de carton. “Nu mai sunt sicrie sau sunt foarte scumpe!”

Publicat: 06/04/2020 | 12:47

COVID-19 a făcut ravagii în orașul Guayaquil din Ecuador, iar spitalele, morgile și centrele de pompe funebre nu mai fac, pur și simplu, față numărului imens de persoane care au murit din cauza virusului. Nu mai există deloc sicrie, iar autoritățile au apelat la 1.000 de “cutii de carton”, în care vor fi îngropați cei uciși de coronavirus.  

VEZI AICI: DR. DORU PAUL, ONCOLOG ROMÂN LA NEW YORK: RISCURILE LA CARE SUNT EXPUŞI PACIENŢII CU CANCER ÎN PERIOADA PANDEMIEI ŞI CUM LE POT VENI ÎN AJUTOR ONCOLOGII ROMÂNI DIN SUA PRIN CONSULTAŢII ONLINE

Răspundem cererii de sicrie, pentru că este foarte ridicată, iar în orașul nostru nu mai sunt sicrie sau sunt foarte scumpe, nimeni nu-și permite”, a declarat un purtător de cuvânt al municipalității.

NUNTĂ ÎN PANDEMIE: mirele și mireasa la o distanță de un metru și jumătate!

Provincia Guayas, a cărei capitală este Guayaquil, a înregistrat 2.534 de cazuri de COVID-19 și 126 de morți. Până duminică, în Ecuador, peste 3.600 de persoane au fost infectate cu coronavirus, dintre care 180 au încetat din viață.

CITEȘTE ȘI: CUM E POSIBIL? UN FILM DIN 2011 A PREVĂZUT ÎN TOTALITATE PANDEMIA DE CORONAVIRUS DIN 2020. CUM A APĂRUT VIRUSUL UCIGAȘ, DE FAPT

Localnicii din Guayaquil au postat, în mediul on-line, fotografii cu mai multe cadavre lăsate pe stradă. De altfel, primarul orașului, Cynthia Viteri, a trimis trei camioane frigorifice pentru a ridica trupurile abandonate pe asfalt. În jur de 400 de cadavre au fost recuperate în ultimele zile.

Otto Sonnenholzner, vicepreședintele Ecuadorului, a transmis că “intenția guvernului este ca toți cei care mor în aceste zile la Guayaquil, nu doar cei care au decedat din cauza COVID-19, să poată avea o înmormântare demnă”.