Cutremurător! Ce au scris elevii unei școli din Balș când învățătoarea le-a cerut un text despre toamnă. „Fără îmbrăţişări, fără atingeri… fără nimic. Dar eu cred că totul va fi bine!”

Publicat: 18/09/2020 | 15:09

„A sosit toamna… Oamenii s-au schimbat de când o boală gravă a infectat tot globul pământesc”. Aşa începe una dintre cele peste 20 de compuneri ale elevilor din clasa a III-a de la Şcoala generală nr. 5 din oraşul Balş, judeţul Olt. Învăţătoarea le-a cerut să descrie toamna, iar copiii au expus în compuneri trăirile lor, explicând că viaţa li s-a schimbat din cauza pandemiei.

Luiza este elevă în clasa a 3-a la Şcoala Generală nr. 5 din oraşul Balş. Citeşte cu mare emoţie şi acum compunerea pe care a scris-o despre toamnă…. Însă toamna pentru ea înseamnă această pandemie, care i-a răpit din bucuriile copilăriei. (VEZI ȘI: MĂRTURIILE UNUI ROMÂN INFECTAT CU CORONAVIRUS. “AM MOMENTE ÎN CARE DELIREZ, ÎMI IA CORPUL FOC”)

„Mi-a venit această idee din suflet, din ce trăim noi acum, cu toţii, vrem să treacă pandemia... Și ce am scris nu e numai pentru oraşul nostru, ci şi pentru planetă”, spune Luiza.

O altfel de toamnă

Compunerea ei se numește „Poveste de toamnă”.

„A sosit toamna. Parcă este o zi de vară caldă și prietenoasă, dar nu e așa. Oamenii s-au schimbat de când o boală gravă a infectat tot globul pământesc.

M-am întors la școală. Trebuie să port mască pentru ca virusul să nu ajungă la mine. Fără îmbrăţişări, fără atingeri… fără nimic. Dar eu cred că totul va fi bine”, a scris Luiza.

„Sunt gânduri încărcate de emoţii sincere”

Nu este singura compunere care a impresionat chiar şi conducerea şcolii.

„Mi-a venit ideea după cum se comportă lumea în această luptă cu coronavirusul. Suntem obligaţi să purtăm mască peste tot. Și la magazin… la şcoală nu mai e la fel de frumos ca înainte. Am o dorinţă să dispară coronavirusul”, mărturisește Anastasia, o altă elevă din clasa III-a.

Copiii de clasa a treia din Balș și-au impresionat dascălii cu trăirile lor legate de pandemie

„Fără îndoială că am fost impresionată de trăirile acestor copii, sunt gânduri încărcate de emoţii sincere, izvorâte din sufletele lor curate”, spune Aurelia Petcu, directorul Şcolii nr. 5 Balş. (VEZI ȘI: MAMA DIN BALȘ CARE ȘI-A PIERDUT FIUL ȘI FIICA ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER A NĂSCUT LA… 48 DE ANI)

Învăţătoarea elevilor recunoaşte că micuţii sunt foarte talentaţi, dar şi foarte responsabili atunci când vine vorba despre acest virus.

„Elevii au avut ca sarcină să facă un text depre toamnă şi acestea au fost răspunsurile lor. Eu cred că se adaptează bine şi cred că totul va fi bine”, speră Amina Giurcă, învăţătoarea elevilor. (NU RATA: REGINA MARII BRITANII A PREMIAT UN ELEV ROMÂN PENTRU…)

Şcoala nr. 5 din oraşul Balş este renumită în întreg judeţul pentru elevii premianţi, care merg la olimpiadele şcolare şi obţin rezultate foarte bune.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Citește și...