Cutremurător. Ce a spus Vasile Ouatu înainte să fie răpus de coronavirus! Fiica fostului patron al echipei de volei din Piatra Neamț e în spital

Publicat: 24/03/2020 | 15:19

Vasile Ouatu, fost manager al unui complex comercial şi patron de club sportiv în Piatra Neamţ, este a treia victimă făcută în România de noul coronavirus. Afaceristul a luptat doar patru zile cu boala mortală din China şi, recent, s-a aflat ce a spus înainte să fie răpus de COVID-19. Din păcate, fiica lui se află internată în spital “cu tuse şi respiraţie grea”.

Citeşte şi: Mesajul viral al unei mame care a contractat coronavirus: “Simţeam că am cioburi în plămâni! Am pierdut noţiunea timpului, lăsaţi ţigările”

Vasile Ouatu, ucis de noul coronavirus în 4 zile după ce a fost depistat pozitiv

În vârstă de 70 de ani, Vasile Ouatu a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus pe 19 martie, după ce, pe 17 martie, fiul său a insistat să meargă la Centrul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Neamţ, deşi nu avea simptomele specifice pentru SARS-CoV-2. Cu o zi înainte să îi fie confirmată afecţiunea, el a declarat într-un interviu că se simte bine şi că n-are motive de panică.

“N-am nici un coronavirus nimic, hai să vezi că sunt acasă, bine mersi! Nu am nimic! Copiii ăştia, m-au luat că li s-a părut lor că nu mă simt prea bine şi m-au dus la dracu’, la UPU! Acolo mi s-au recoltat analize, nu am febră, nu tuşesc, nu strănut, nu-mi curge nasul. Am suspectat ceva la plămâni şi uite ce-a ieşit!”, a dezvăluit pe 18 martie Vasile Ouatu pentru jurnaliştii de la viaţanemţeana.ro.

La Centrul de Primiri Urgenţe, fostul viceprimar al municipiului Piatra Neamţ a preferat să facă şi o radiografie la plămâni, la Sanatoriul Bisericani şi, ulterior, a intrat în izolare la domiciliu. După ce a aflat că a fost infectat cu COVID-19, el a fost transportat la Spitalul de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi. Din păcare, maladia rară a avut o evoluţie fulminantă, iar duminică, 22 martie, a survenit decesul.

Nu rata: Sfaturi utile pentru persoanele vârstnice în plină pandemie de coronavirus

Fiica lui Vasile Ouatu, internată în spital după ce a stat cu părintele ei

Ana Maria Corodeanu a mărturisit că tatăl său nu a stat în spital în perioada dintre prelevarea probelor pentru efectuarea testului de coronavirus și primirea rezultatului. Cei doi au intrat în contact direct, locuiau împreună. În prezent, femeia de 44 de ani se află internată şi are “cu tuse şi respiraţie grea”.

“Sunt în carantină, singură, doamnele asistente sunt foarte ok, încă așteptăm rezultatele testului Nu știu când o să vină rezultatul, sunt alții cărora li s-a făcut testul înaintea mea și încă nu au primit rezultatul, dar sunt și oameni cărora li s-a făcut după mine și au deja rezultatul. Cred că ne ia în funcție de gravitate”, a dezvăluit Ana Maria Corodeanu pentru libertatea.ro.

Vasile Ouatu, fost patron al clubului de volei feminin de primă ligă Unic

Vasile Ouatu a fost managerul unui complex comercial, situat în centrul oraşului Piatra Neamţ, patron de club de volei feminin de primă ligă (“Unic” – care are în palmares campionatul şi Cupa Românei), ex-vicepreşedinte al Federaţiei Române de Volei, fost viceprimar şi consilier local. În 2009 s-au împlinit 20 de ani de când acesta se afla la conducerea clubului de volei feminin din Piatra Neamţ. Iniţial l-a denumit “Petrodava”, apoi “Unic”, iar echipa i-a adus apoi faimă şi glorie, după ce a investit bani şi pasiune.

“Titlurile pe plan intern, campionatul şi cupa, aducerea echipei naţionale pentru meciuri oficiale la Piatra Neamţ şi promovarea de jucătoare către echipa României sunt marile succese pe plan sportiv”, a rememorat Vasile Ouatu în cadrul unui interviu oferit în urmă cu aproape 10 ani, conform adevarul.ro.

La aniversarea a 60 de ani, Vasile Ouatu a mărturisit că se simte un om împlinit
La aniversarea a 60 de ani, Vasile Ouatu a mărturisit că se simte un om împlinit

Află şi: Anunț alarmant: Numărul cadrelor medicale din România infectate cu Covid-19 a ajuns la 103

De ziua lui, pe 29 iunie 2009, Vasile Ouatu a mărturisit: “Cel mai frumos cadou este că sunt sănătos la 60 de ani şi că am lîngă mine familia, prietenii, sportivii şi că am tonus şi dorinţă de a continua. Viaţa e foarte frumoasă la 60 de ani. Mi s-au îndeplinit mai toate visele. Chiar toate aş putea spune.

Mi-am îndeplinit toate visele pe care le-am avut, dar cel mai drag îmi este titlul de Cetăţean de onoare al oraşului, pentru că înseamnă că ai realizat ceva în viaţă dacă primeşti o astfel de distincţie”.