Cutremurător! A amanetat tot aurul mamei, apoi s-a prostituat ca să îl recupereze! Minoră din Dâmbovița, exploatată de un amic

Publicat: 09/06/2020 | 18:32

Caz incredibil în Dâmbovița. O copilă de 15 ani a amanetat tot aurul mamei sale, pentru a face rost de bani, apoi s-a speriat că nu mai poate recupera aurul, suma consumând-o deja. A cerut ajutorul unui amic, însă acesta a exploatat-o sexual, fără să-i pese.

O adolescentă de 15 ani, din Dâmboviţa, a amanetat mai multe inele şi brăţări ale mamei sale, pentru a obţine rapid o sumă mare de bani, respectiv 5.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Papa Francisc a lansat un proiect de susţinere a celor afectaţi de criza economică provocată de pandemie

Nu se știe ce a făcut adolescenta cu banii, însă la un moment dat ea a intrat în panică, pentru că nu mai putea să recupereze bijuteriile şi i-a spus problema sa unui prieten, căruia i-a cerut sfatul.

Acesta, văzând-o într-o stare destul de vulnerabilă, a păcălit-o că poate să o ajute, dar trebuie să facă exact cum îi spune el. Tânăra, de teamă că părinții o vor pedepsi pentru aurul pierdut, a acceptat să meargă cu el.

Bărbatul a dus-o pe adolescentă în mai multe locaţii din oraş, unde a fost obligată să întreţină relaţii intime contracost, cu diferite persoane.

CITEȘTE ȘI: Alertă! Mai mulți angajați FAN Courier din depozitul de la Ștefanești, confirmați cu COVID-19

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Biroul Teritorial Dîmbovița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului H.I.V., pentru săvîrșirea infracțiunii de trafic de minori. În cauză s-a reținut faptul că, la sfîrșitul lunii mai începutul lunii iunie 2020, inculpatul H.I.V. a recrutat, prin inducere în eroare o persoană vătămată minoră despre care cunoștea că are vîrsta de 15 ani la acel moment, profitînd de faptul că aceasta amanetase șapte inele și două brățări din aur în schimbul sumei de 5.000 lei, operațiune despre care mama sa nu avea cunoștință. Suspectul știa faptul că minorei îi era foarte teamă că mama acesteia va afla de lipsa bijuteriilor și o va pedepsi și în consecință, profitînd de starea de temere a acesteia, i-a promis în mod mincinos că o va ajuta să facă rost de bani pentru a scoate bijuteriile de la amanet și a determinat-o să practice prostituția pentru a face rost de suma respectivă. Inculpatul nu a avut nici un moment intenția reală de a folosi banii cîștigați de minoră din prostituție pentru a scoate bijuteriile de la amanet, scopul său real fiind de a-și însuși în totalitate acești bani. Astfel, în perioada 02 – 06 iunie 2020, inculpatul a transportat persoana vătămată minoră în diferite locații de pe raza județului Dîmbovița, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituției, obținînd astfel suma de 920 de lei. Tribunalul Dîmbovița a dispus arestarea preventivă a inculpatului H.I.V. pentru o perioadă de 30 de zile”, informează autorităţile.