Cutremur puternic în Statele Unite ale Americii! Ce au anunţat specialiştii după înregistrarea seismului, care a fost urmat de mai multe replici

Publicat: 18/03/2020 | 19:16

Statele Unite ale Americii au fost zguduite de un cutremur puternic. La scurt timp după înregistrarea seismului, care a fost urmat de mai multe replici, specialiştii au făcut un anunţ important. Din fericire, nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti.

Citește și: Carmen Harra, previziuni dezastruoase despre efectele încălzirii globale. Ce țări vor fi zdruncinate de cutremure majore

Cutremur de 5,7 grade pe scara Richter în statul american Utah

În dimineaţa acestei zile de 18 martie s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter în apropiere de Salt Lake City, Utah, Statele Unite ale Americii. Potrivit seismologilor, acesta s-a înregistrat la o adâncime de circa 10 kilometri și a fost urmat, deja, de mai multe replici cuprinse între 2,8 și 3,9 grade pe scara Richter. Autoritățile locale anunță că a fost cel mai puternic cutremur care a lovit statul american Utah în ultimii 28 de ani.

Află şi: Maria Ghiorghiu anunță marele cutremur: “Făcea ca pământul să trepideze ca pe arcuri”

Primele informații de la fața locului arată că nu au existat victime sau pagube materiale, însă mai mulți localnici s-au speriat zdravăn, mai ales că seismul s-a produs la un moment în care majoritatea oamenilor dormeau, relatează jurnaliştii de la ABC News. În clipul de mai jos, puteţi vedea momentul în care s-a produs cutremurul puternic, surprins de un localnic.

Şi în România a avut loc seara trecută un cutremur în Vrancea.