Cutremur în România, în urmă cu puțin timp! Este al treilea seism înregistrat pe 3 martie

Publicat: 01/03/2020 | 20:19

În urmă cu puțin timp, un nou cutremur s-a produs în România. Seismul a avut loc în Bihor și a înregistrat o magnitudine de 3 grade pe scara Richter și a fost localizat la doar 2 kilometri adâncime. Este al treilea seism înregistrat pe 1 martie!

Un nou cutremur a fost înregistrat în România! Seismul s-a produs în Bihor, la numai 2 kilometri adâncime și a avut, potrivit informațiilor oferite de INFP, 3 grade pe scara Richter.

Seismul a fost înregistrat la ora 18:09, iar epicentrul acestuia a fost localizat la 4 kilometri vest de localitatea Șoimi din județul Bihor. Acesta este al treilea cutremur produs astăzi, 1 martie, în România, după cel de la ora 00.52, ce a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter și după un alt cutremur înregistrat la ora 14:49, la o adâncime de 123 de kilometri, ce a avut magnitudinea de 2,2 grade pe Richter.

Cele două cutremure au fost produse în Vrancea și Vaslui. Cel mai mare cutremur produs în acest an în România a fost pe data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, magnitudinea fiind de 5,2 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.

În anul 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc în România, în judeţul Buzău, un cutremur de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind, de asemenea, resimţită şi în Capitală, arată cei de la Agerpres.