Cutremur în România, în noaptea de miercuri spre joi! Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Publicat: 27/02/2020 | 07:33

În România a avut loc un nou cutremur! Potrivit informațiilor oferite de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi. 

Un cutremur destul de puternic s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, potrivit informațiilor emise de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut loc în județul Vrancea, la ora 2.25. 

INCDFP anunță că seismul a avut o magnitudine de 3,3 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri, în apropierea următoarelor orașe: Brașov (75 km), Ploiești (91 km), Bacău (103 km), Galați (117 km), Brăila (118 km), București (142 km), Pitești (162 km), Iași (184 km), Sibiu (189 km).

Cele mai puternic cutremur înregistrat în acest an, cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, s-au produs în 30 ianuarie, în zona seismică Vrancea. Seismologul Gheorghe Mărmureanu susține că românii nu au de ce să se teamă, căci nu se va produce, în viitorul apropiat, niciun seism periculos care să provoace pagube materiale severe sau victime.