Cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, în Mexic. Autoritățile au emis alertă de tsunami. VIDEO

Publicat: 23/06/2020 | 20:28

Un seism de 7,5 grade pe scara Richter a avut loc, marți, în regiunea de sud-est a Mexicului. Cutremurul puternic s-a simțit și în capitala țării, Ciudad de Mexico.

Inițial, Serviciul Seismologic Național (SSN) a calculat inițial că magnitudinea cutremului a fost de 7,1 grade pe scara Richter și a anunțat că acesta s-a produs la 12 kilometri de localitatea Crucecita, din statul Oaxaca, după cum informează BBC și site-ul agenției de presă Reuters.

Citește și: Cutremur în România, duminică, la ora 06:47! Unde s-a simțit cel mai tare și ce magnitudine a avut

În același timp, Serviciul Geologic al Statelor Unite ale Americii (USGS) a calculat inițial că seismul a avut o magnitudine de 7,7 grade pe scara Richter, însă la doar câteva minute a revizuit-o la 7,4 grade.

S-a emis alertă de tsunami

La puțin timpul după evenimentul seismic, autoritățile au emis o alertă de tsunami în urma cutremurului de marți. Regiunile vizate sunt coasta pacifică a Mexicului, Guatemala, Honduras și El Salvador. Potrivit autorităților, există posibilitatea ca pe coastele mexicane să se formeze valuri de până la trei metri.

În capitala țării, Ciudad de Mexico, alarmele au pornit cu câteva secunde înainte ca seismul să poată fi simțit în oraș.

În prezent nu sunt victime

Mai mult, autoritățile mexicane au anunțat că, din primele informații, nu există victime sau pagube materiale însemnate ca urmare a cutremurului.

„Din primele survolări efectuate în Ciudad de Mexico, nu am înregistrat prăbușiri ale unor clădiri”, a scris pe Twitter Omar Garcia, secretarul pentru siguranță publică din capitala mexicană.

Nu rata: Două cutremure au lovit România în noaptea de joi spre vineri. Ce magnitudine au avut

Pe lângă capitala Ciudad de Mexico, cutremurul a fost simțit și în statele Oaxaca, Chiapas, Puebla, Guerrero și Morelos. Cutremure de magnitudine mare se petrec destul de frecvent în Mexic. În 2017, 355 de persoane au murit în capitala Ciudad de Mexico și în zonele apropiate, după ce țara a fost lovită de un seism de 7,1 grade pe scara Richter.

Situat la intersecția a trei plăci tehtonice, Mexicul este una dintre țările cu cele mai multe cutremure din lume. Capitala este văzută ca una dintre cele mai expuse regiuni din cauza localizării sale, pe fundul unui fost lac.