Cutremur de 6 grade pe scara Richter în Japonia. Autoritățile au decis să nu emită avertizare de tsunami

Publicat: 14/05/2021 | 10:43

Un seism puternic s-a înregistrat în această dimineață în nord-estul Japoniei, iar autoritățile au decis să nu emită avertizare de tsunami. Conform informațiilor trasmise în presa niponă, cutremurul a avut o magnitudine de 6 grade pe scara Richter și s-a produs la ora locală 08:58.

Cutremur de 6 grade pe scara Richter în Japonia

Epicentrul seismului a fost localizat în largul coastei prefecturii Fukushima, la o adâncime de 40 de kilometri, au precizat reprezentanții de la Agenţia meteorologică niponă, au relatat jurnaliștii de la Agerpres. Undele au fost resimțite și de oamenii care locuiesc în Tokyo.

În urma seminificativului cutremur, nu au fost semnalate victime sau pagube materiale şi nu au fost raportate nereguli la centralele nucleare din regiune, conform oficialilor din cadrulAutorităţii de Reglementare Nucleară.

Nu rata: Carmen Harra, previziuni dezastruoase despre efectele încălzirii globale. Ce țări vor fi zdruncinate de cutremure majore

În urmă cu trei luni, un seism cu magnitudinea 7,3 a lovit nord-estul Japonia și, din nefericire, dezastrul natural a luat viața unui om, iar alți aproape 200 au fost răniţi. Pe 11 martie, oficialii niponi au comemorat zece ani de la cutremurul cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami, care a lăsat în urma sa circa 18.400 de morţi şi dispăruţi. Iar pe 20 martie s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter și a fost emisă o alertă de tsunami pentru prefectura Miyagi.

Japonia se află la convergenţa a patru plăci tectonice, ceea ce o predispune la o activitate seismică intensă. Ţara găzduieşte, de asemenea, 100 de vulcani activi.

Te-ar putea interesa: Avertismentul Asociaţiei de Pediatrie din Japonia! Măștile de protecție sunt periculoase pentru copiii mici

Sursa foto: Twitter / @kawataru_j