Curs valutar BNR 27 februarie 2020: Euro a „explodat” după confirmarea coronavirusului în România. Câți lei costă azi 1 euro

Publicat: 27/02/2020 | 07:19

După ce a fost confirmat primul caz clar de infectare cu coronavirus în România, euro a crescut și azi, 27 februarie, moneda înregistrează din nou o valoare istorică! Mai mult, specialiștii sunt de părere că în următoarele zile, un euro va crește și mai mult și se va apropia de pragul de 5 lei. La fel se întâmplă și în cazul  lirei sterline, iar dolarul american scade astăzi, potrivit statisticilor. Se pare că primul caz de coronavirus confirmat în România a influențat foarte mult cursul valutar de azi. 

Euro a explodat după ce s-a confirmat în România primul caz clar de infectare cu virusul ucigaș Covid-19! Moneda a trecut de pragul de 4,8 lei, iar specialiștii susțin că acesta este într-o continuă creștere. Și lira sterlină este în creștere, potrivit informațiilor oferite de cursul valutar interbancar afișat în această dimineață. Pe de altă parte, dolarul american scade azi și înregistrează o valoare mai mică decât cea de ieri.

Curs BNR euro

Euro înregistrează din nou o valoare-record, potrivit informațiilor oferite de Banca Națională a României! Confirmarea primului caz de coronavirus din România și ceea ce s-a întâmplat zilele trecute în supermarketuri a influențat pe deplin cursul valutar de ieri, dar și pe cel de astăzi, căci euro se apropie cu pași repezi de pragul de 5 lei!

1 euro = 4.8091 lei

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de euro, dolarul american scade astăzi, după cum informează cursul valutar interbancar afișat în această dimineață. Dacă ieri era în creștere și avea o valoare mai mare, moneda înregistrează azi o valoare mult mai mică.

1 dolar american = 4.4080 lei

Curs BNR liră sterlină

La fel ca în cazul unui euro, și lira sterlină crește azi și are o valoare mai mare decât ieri, 26 februarie. Cu toate acestea, valorile monedelor se pot modifica până la ora 13, atunci când va fi actualizat cursul valutar.

1 liră sterlină = 5.7016 lei