Curs valutar BNR 2 martie 2020. Veste-șoc la început de primăvară. Câți lei costă azi 1 euro

Publicat: 02/03/2020 | 07:22

Banca Națională a României a transmis cursul de referință al monedelor de astăzi, 2 martie. În a doua zi de primăvară, euro înregistrează din nou o valoare istorică, spre deosebire de dolarul american și lira sterlină, care sunt în scădere. 

Cursul valutar interbancar afișat în această dimineață a venit pentru toți românii cu o veste extrem de proastă! În a doua zi de primăvară, euro este din nou în creștere și înregistrează o valoare istorică, depășind pragul de 4,8 lei. Pe de altă parte, potrivit informațiilor oferite de Banca Națională a României, dolarul american și lira sterlină sunt în scădere față de ziua de vineri.

Curs BNR euro

În a doua zi de primăvară, euro ajunge din nou la o cotă istorică și este într-o continuă creștere! Specialiștii sunt de părere că moneda se apropie cu pași repezi de pragul de 5 lei.

1 euro = 4.8169 lei

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de euro, dolarul american este în scădere și, față de ziua de vineri, moneda înregistrează o valoare mult mai mică. Mai mult, specialiștii susțin că nu se vor schimba datele în ceea ce privește valoarea dolarului american, iar acesta va continua să-și piardă din valoare.

1 dolar american = 4.3598 lei

Curs BNR liră sterlină

Și lira sterlină este în scădere! Potrivit informațiilor afișate în această dimineață în cadrul cursului valutar interbancar, moneda și-a pierdut din valoare și, față de ziua de vineri, înregistrează mult mai puțin.

1 liră sterlină = 5.5908 lei

Cancan.ro vă oferă zilnic informații exacte despre cursul valutar și despre valoarea pe care o înregistrează monedele, în fiecare zi. Cursul valutar va fi actualizat la ora 13:00, atunci când va fi afișată valoarea fixă a monedelor.