Curs valutar BNR 15 iunie 2020. Leul pierde din nou teren în fața monedei europene. Cât costă azi 1 euro

Publicat: 15/06/2020 | 07:36

Banca Națională a României a transmis, prin intermediul cursului afișat în această dimineață, care este valoarea pe care o au monedele astăzi, 15 iunie. Euro și dolarul american se află în creștere față de ziua de vineri, iar pe de altă parte, lira sterlină scade și își pierde din valoare. 

Cursul valutar interbancar afișat în această dimineață a oferit informații în timp real cu privire la valoarea pe care o înregistrează monedele astăzi, 15 iunie.

Din păcate pentru toți românii cu rate și chirii în euro, moneda europeană este în creștere față de ziua de vineri și la fel se întâmplă și în cazul dolarului american. Pe de altă parte, lira sterlină crește, potrivit datelor afișate.

Curss BNR euro

Așa cum vă spuneam, euro cunoaște din nou o creștere față de ziua de vineri. Astăzi, 15 iunie, moneda europeană înregistrează o valoare mai mare, din păcate pentru românii care plătesc rate și chirii cu această monedă.

1 euro = 4.8331 lei

Curs BNR dolar american

La fel ca în cazul unui euro, și dolarul american crește astăzi și înregistrează o valoare mai mare decât cea afișat în ziua de vineri, potrivit informațiilor afișate în această dimineață.

1 dolar american = 4.2900 lei

Curs BNR liră sterlină

Dacă euro și dolarul american cresc, lira sterlină scade. Potrivit informațiilor oferite de Banca Națională a României, moneda înregistrează o valoare mai mică decât cea afișată vineri, în cadrul cursului valutar.

1 liră sterlină = 5.3715 lei

Valoarea monedelor se poate modifica, iar valorile fixe ale acestora vor fi afișate la ora 13:00, după actualizarea cursului valutar de astăzi, 15 iunie.