Cum vor putea turiștii să călătorească în Grecia vara aceasta? Se solicită „pașaport de sănătate”

Publicat: 22/04/2020 | 22:01

Epidemia de coronavirus a dat turismul peste cap. Grecia, una dintre țările care își bazează o mare parte din economie pe truism a început să gândească deja un plan despre cum va arăt sezonul turistic din acest an.

Turiştii care vor să meargă în Grecia vor avea nevoie de un „paşaport de sănătate”, care să ateste că nu au coronavirus, a declarat ministrul elen al Turismului, Haris Theocharis, citat de site-ul Greek City Times. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, DECLARAȚII DESPRE REVENIREA LA VIAȚA NORMALĂ DUPĂ 15 MAI: ”RESPECTAREA UNOR NOI REGULI TREBUIE SĂ FIE ȘI MAI STRICTĂ”)

Având în vedere că intrarea vizitatorilor străini în ţară este considerată periculoasă, experţii avertizează că vor exista reguli şi controale stricte pentru călătorii. Astfel, turiştii care vor veni în Grecia vor avea nevoie de un „paşaport de sănătate”. Aceștia o să poată intra pe teritoriul Greciei doar dacă o să poate dovedi că nu sunt infectați cu noul virus. (VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTERUL EDUCAȚIEI! ȘCOALA ONLINE DEVINE OBLIGATORIE)

Ministrul Theocharis a spus că este consultată Uniunea Europeană, pentru ca orice cetăţean european care doreşte să călătorească să fie testat pentru depistarea coronavirusului, iar testarea ar trebui să aibă loc în ţara de provenienţă.

Theocharis a subliniat că 2020 va fi un sezon turistic de trei luni, notând că iulie, august şi septembrie vor susţine sezonul turistic din aceste an.El a adăugat că există şi indicii bine fundamentate pentru extinderea sezonului în octombrie şi noiembrie. O precondiţie va fi, desigur, să nu aibă loc evoluţii neaşteptate ale coronavirusului, potrivit știrileprotv.ro