Cum va schimba Coronavirus modul în care călătorim?

Publicat: 16/04/2020 | 17:15

Puține industrii au fost lovite la fel de tare ca industria turismului, cu o reducere prognozată de 50 de milioane de locuri de muncă în întreaga lume. COVID-19 va avea, cu siguranta, un impact pe termen lung asupra modului în care călătorim.

Rezervările au scăzut drastic pe măsură ce oamenilor din toată lumea li se spune să rămână acasă si sa limiteze calatoriile. Companiile aeriene devin falimentare, companiile de turism fac ca mulți lucrători să fie concediați, iar spitalele iau acum locul hotelurilor. Cum vor arăta călătoriile în lunile următoare și ce modificări vor fi făcute?

Imagine oferita de Dreamstime

Călătoriile vor fi mai scumpe

Este posibil ca guvernele să necesite activarea și dezactivarea măsurilor de închidere a frontierelor pentru a menține cerințele sistemelor de sănătate la un nivel gestionabil. Oportunitățile de a călători pot dura doar perioade scurte de timp, astfel încât, la cerere, prețurile se vor adapta in functie de aceste perioade limitate de călătorie.

Revenirea la situatia de dinainte va fi greoaie

Multe elemente influențează această pandemie, cum ar fi impactul măsurilor de blocare, atunci când apar, eficacitatea serviciilor de sănătate, banii disponibili, perioada anului și altele. Recuperarea țărilor și regiunilor va fi inegală și nesigură.

Pentru calatorie, veți avea nevoie de mai multe dovezi decât doar un pașaport

Intrarea poate fi refuzată cu excepția cazului în care furnizați dovezi de imunitate sau că ați fost vaccinat. Clinicile care vor oferi vaccinuri pentru calatorii vor fi mai mult decât ocupate, oferind sfaturi despre toate bolile din întreaga lume și administrând vaccinarea necesară, inclusiv vaccinările împotriva Coronavirus.
Veți avea nevoie de un motiv bun pentru a călători pe termen scurt. Este posibil să aveți nevoie de vize temporare și alte documentații importante atunci când călătoriți.

Cozi mai lungi la imigrare

Atunci când țările simt că sunt în mijlocul focarului, orice infecție nouă ar putea veni, încă, din străinătate. Chiar și atunci când blocajele se termină și începem să călătorim din nou, țările vor dori să-i monitorizeze îndeaproape pe toti cei care intră pe teritoriul lor. Imaginati-va cum va fi cand vă aliniați la o coada, faceți un test, aveți temperatura luată și trebuie să așteptați rezultatele.

Călătoria va fi dificilă chiar si cand aveti o simpla răceală

Dacă se presupune că este inacceptabil din punct de vedere social să se călătorească chiar și cu o răceală sau vreun simptom de raceala, din cauza distanțării sociale, acest nou tip de stigmatizarea poate însemna că oamenii nu vor mai calatori atunci cand vor prezenta aceste simptome.

Imagine oferita de Dreamstime

Veți călători folosind noi accesorii

O mască va fi un element esențial. Deoarece dezinfectantul de mâini este singurul mod eficient de a vă spăla pe mâini atunci când călătoriți, iar călătorii ar putea dori să bea peste 100 de mililitri in cadrul  zborurilor pe distanțe lungi – restricțiile de transport pentru lichid ar putea fi nevoite să se schimbe.

Modurile de călătorie preferate se pot schimba

Călătoria internă va putea reveni pe lista preferintelor in detrimentul călătoriile externe, deoarece nu există granițe de controlat. Trenurile care sunt mai puțin aglomerate, au ferestre deschise și mai eco friendly vor fi mai atractive pentru călătorii.

Aerul curat va fi o caracteristică importantă

Datorită numărului mare de persoane dintr-un avion, siguranța aerului va fi o măsură importantă pentru un zbor. Sistemele de filtrare a aerului vor înregistra îmbunătățiri uriașe. Oamenii vor întreba „cât de sigur este aerul la bord?”.

Vor fi revizuite polițele de asigurare

Companiile aeriene și cei din industria de asigurări vor trebui sa-si modifice termenii legali pentru a se adapta la noua noastră situație și să includă un focar de pandemie în acoperirea lor și poate permite o mai mare flexibilitate pentru a anula în orice moment un zbor.