Cum va fi vremea în weekend! Unde va ploua și unde va fi soare

Publicat: 24/06/2020 | 18:13

ANM a anunțat cum va fi vremea în acest weekend. Află mai jos unde va ploua și unde va fi soare.

Până în weekend, vremea rămâne instabilă, iar aversele vor fi prezente în numeroase zone ale României.

Joi, poate apărea și grindina, în zonele de nord, centru, est și sud, mai ales, iar cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

Sâmbătă, maximă de 32 de grade

Vineri, cerul va rămâne variabil, cu înnorãri temporar accentuate din a doua parte a zilei. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificãri de scurtã durată ale vântului, vijelii şi grindină, în vest şi nord-vest, local la munte şi pe suprafeţe mai mici în restul ţãrii, cu o probabilitate mai mare în centru şi în sud-vest. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 31 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade, uşor mai coborâte în depresiuni.

Din fericire, weekendul vine cu vreme frumoasă. Sâmbătă soarele își va face apariția în cele mai multe regiuni, doar regiunea nord-vestică și zonele montane fiind lovite de ploi și descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 32 de grade, iar cele minima va fi de 20-21 de grade.

Duminică, soarele rămâne prezent pe cer, iar temperatura maximă se va situa între 27 și 33 de grade Celsius. În nordul, nord-vestul și centrul țării, cât și la munte, sunt posibile averse ce vor avea și caracter torenţial, descărcãri electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar vijelii și căderi de grindină.

Foto: pixabay.com