Cum va fi vremea în weekend! Unde va ploua

Publicat: 31/07/2020 | 20:09

ANM a anunțat cum va fi vremea în weekend și unde va ploua. Iată ce spun meteorologii.

Canicula rămâne prezentă în România și zilele viitoare, iar disconfortul termic va fi accentuat, deoarece indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

În sudul țării vremea va fi local călduroasă, cu disconfort termic ridicat la amiază. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara la munte, îndeosebi în Carpații Meridionali și izolat în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare în sud, unde se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși pe suprafețe mici 15-25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în vest, nord, centru și la munte, iar noaptea în sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, iar cele minime, în general, între 10 și 20 de grade.

Cum va fi vremea duminică

Duminică, vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice ce se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul celor caracteristice datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când izolat, vor fi averse și posibil descărcări electrice la munte, cu precădere în Carpații Meridionali, precum și în regiunile sud-estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Vremea se va încălzi luni. Cerul va fi mai mult senin și în regiunile vestice vor fi unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice. 

Foto: pixabay.com