Cum va fi vremea în București zilele următoare! Soarele rămâne scump la vedere

Publicat: 22/06/2020 | 11:36

După ce Bucureștiul a fost lovit ieri de o furtună și mai multe zone au fost inundate, ANM a anunțat cum va fi vremea în Capitală zilele următoare. 

Până joi, inclusiv, ploile rămân prezente în București și nu vor lipsi nici descărcările electrice și grindina. Ieri, Capitala a fost lovită de furtună și cantitatea mare de precipitații a dus la inundarea mai multor zone. 

Temperatura minimă, 15 grade Celsius

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. În tot intervalul de prognoză se vor acumula cantități importante de apă, iar pentru secvențe scurte de timp se vor depăși 15…25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 26…28 de grade, iar cele minime de 15 și 17 grade”, a transmis ANM. 

De altfel, în toată România vremea rămâne instabilă și sunt în vigoare mai multe coduri de avertizare pentru inundații și furtuni. 

„Vremea va fi, în continuare, instabilă, cel puțin până pe 24 iunie, dată până la care a și fost prelungită avertizarea de cod galben. Vorbim de instabilitate atmosferică accentuată în toată țara, sub incidența codului galben. Până mâine dimineață, avem în vigoare un cod portocaliu în aproape toată țară. Luând în considerare și ceea ce s-a întâmplat până în acest moment, am actualizat în fiecare zi atât alertele generale, cât și codul roșu”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

„Din 9 iunie și până în prezent, au fost emise 51 de coduri roșii”, a adăugat meteorologul.

Foto: pixabay.com