Cum va fi recuperată de elevi materia neparcursă. Monica Anisie: ”Cursurile programate pentru această perioadă vor fi…”

Publicat: 27/04/2020 | 16:45

Ministrul Educației și Cercetării a susținut, la ora 16.00, o declarație de presă referitoare la reluarea cursurilor, în contextul pandemiei de coronavirus, aducând și informații suplimentare referitoare la materia neparcursă, încă, de elevi din cauza măsurilor restrictive care au dus la închiderea școlilor.

Cursurile rămân, în continuare, suspendate, a anunțat și Monica Anisie, după ce – la 0ra 14.00 – președintele Klaus Iohannis precizase că până în toamnă nu se vor redeschide școlile. ”Învățarea asistată de tehnologie” continuă, a precizat ministrul Educației, iar materia care nu a putut fi parcursă în această perioadă va fi recuperată în anul școlar următor.

„Cursurile realizate în unitățile de învățământ rămân suspendate. Însă continuă învățarea asistată de tehnologie. (…) Ministerul Educației va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât unele conținuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul școlar următor. Cu alte cuvinte, se recuperează materia neparcursă în această perioadă”, a transmis ministrul Educației, în timpul declarației de presă.

(CITEȘTE ȘI: MONICA ANISIE, MINISTRUL EDUCAȚIEI, DECLARAȚII DE ULTIMĂ ORĂ REFERITOARE LA REDESCHIDEREA ȘCOLILOR. CÂND VA ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT 2020)

Examenul de Bacalaureat va începe pe data de 22 iunie

Monica Anisie a oferit informații și despre Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 202o. Astfel, Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, fiind absolut necesar ca elevii din anii terminali – care vor merge la școală în grupuri de maxim 10 persoane – să încheie studiile, iar examenul de Bacalaureat 2020 va începe pe data de 22 iunie.

”Evaluarea Națională va începe din 15 iunie, Bacalaureatul în 22 iunie, iar elevii din anii terminali merg la școală în grupuri de maxim 10 persoane, pentru pregătirea examenelor naționale. Celorlalți li se vor încheia mediile cu două note și nu se vor da teze”, a mai spus ministrul Monica Anisie.

(VEZI ȘI AICI: MONICA ANISIE, MINISTRUL EDUCAȚIEI, A DAT VESTEA AȘTEPTATĂ DE ELEVI: CUM SE VOR DESFĂȘURA EXAMENELE NAȚIONALE)