Cum va arăta scena finalei Eurovision Romania 2020? Competiția se anunță a fi una incendiară, cum nu s-a mai văzut!

Publicat: 29/02/2020 | 18:05

O singură zi îi mai departe pe fanii Eurovisionului de finala care va avea loc la Buzău. Scena este una spectaculoasă, luminile inedite, concurenții pe măsură și emoțiile nelipsite. Marea finală se anunță a fi una cum nu s-a mai văzut până acum!

​Finala Selecţiei Naţionale 2020 #ealtceva!

Pe scena ultramodernă şi cu grafică de ultimă generaţie, vedetele vor purta ţinute strălucitoare create de cei mai în vogă designeri români.

Duminică, 1 martie, de la ora 21.00, se dă startul celui mai aşteptat eveniment muzical românesc al primăverii: Finala Naţională Eurovision 2020, organizată la Buzău şi transmisă în direct de TVR 1. Roxen , artista care va reprezenta României în finala internaţională de la Rotterdam, va susţine cinci minishow-uri, alături de recitaluri de excepţie susţinute de artişti din România şi din străinătate. Pe scenă vor urca Ulrikke Brandstorp, din Norvegia şi Sandro, din Cipru, care îşi vor reprezenta ţarile la Eurovision Song Contest 2020. Loreen, câştigătoarea Eurovision 2012, a pregătit românilor un regal muzical de 20 de minute. Printre artiştii din România se numără Elena Gheorghe și Connect-R, care au și rolul de gazde ale evenimentului, precum şi tânăra Dora Gaitanovici, originară din Buzău.

Scena finalei Eurovision România 2020

Alegerea ţinutelor cu care vor urca pe scenă nu a fost o sarcină uşoară. S-a urmărit ca hainele, dar şi întreg pachetul de scenă să respecte mottoul #ealtceva. Printre designerii implicaţi în asigurarea ţinutelor se numără Adina Buzatu, Iza Von Dee, Smuggler, Man s Cave, Nicole Enea şi Elena Perseil.

„Peste 100 de ţinute vor putea fi admirate pe scena de la Buzău, majoritatea fiind creaţii ale designerilor români tineri sau consacraţi. Şi în ceea ce priveşte încălţămintea am lucrat cu piese de comandă, unele perechi fiind lucrate manual. Sunt implicată de peste 10 ani în proiectul Eurovision, dar cred că aceasta este cea mai tare finală a Selecţiei Naţionale!. Echipei melei s-a alăturat şi stilista Maria Tapciuc”, a spus Rodica Puca, stilist TVR.
Aceasta a dezvăluit şi că ţinutele juriului format din interpreţii Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Alin Oprea şi compozitorul Andrei Tudor, marchează personalitatea fiecărei vedete implicate în procesul de votare.
Accesoriile şi bijuteriile, printre cele mai luxoase, vor face deliciul Finalei Selecţiei Naţionale. La spectacol vedetele vor purta, printre altele, creaţii de la Galeriile Sabion, brandul care a câştigat Premiul pentru Cel mai Frumos Magazin din lume în cadrul Competiţiei ARE Design Awards 2011.
 „Printre surprize se numără şi una dintre ţinutele purtate de Connect R pe scenă, extrem de curajoasă, cum n-am mai avut până acum la Finala Naţională”, a mai spus Rodica Puca, stilist TVR.”