Cum va apărea “Parcul pescarilor” într-o comună din Olt fără lac de pescuit şi fără pescari

Publicat: 20/06/2020 | 19:02

Situaţie incredibilă într-o localitate din judeţul Olt. Renumită pentru cei peste 1.500 de legumicultori care îşi vând marfa în pieţele din întreaga ţară, comuna Izbiceni va avea un parc al… pescarilor şi un loc de joacă pentru copiii pescarilor, deşi în comună nu există nici măcar un pescar profesionist. CANCAN.RO vă prezintă toate detaliile.

Autorităţile locale spun că au avut această posibilitate, să acceseze fonduri europene pentru pescuit. Astfel că au luat 100.000 de euro şi s-au pus pe treabă. Oamenii se amuză însă. (VEZI ȘI: EI SUNT OLTENII CARE VÂND (LA PROPRIU) CASTRAVEȚI GRĂDINARULUI)

„Aici era parc frumos, cu pomi… cu flori…”

De când au văzut că au început lucrările la parcul din centrul localităţii şi au citit pe panoul de la intrare că acolo se va construi parcul pescarilor, oamenii s-au mirat. Cum să faci un parc al pescarilor într-o localitate fără pescari şi unde toţi oamenii cultivă legume, se întreabă ei.

„Dar nu are sens. Aici era parc frumos, cu pomi… cu flori…A venit aici şi a spart tot… Să facă un parc al pescarilor.

Câţi pescari aveţi?

Primăria unei comune de legumicultori a obținut fonduri europene pentru un parc al... pescarilor
Primăria unei comune de legumicultori a obținut fonduri europene pentru un parc al… pescarilor

Păi sunt amatori care se duc pe bălţi încolo, nu aici”, spune un localnic. (CITEȘTE AICI: UN PROFESOR DIN OLT A DAT „LOVITURA” LA 80 DE ANI! INVENȚIA LUI INEDITĂ A FOST PREMIATĂ LA BRUXELLES ȘI GENEVA)

Va apărea și parcul copiilor pescarilor

Şi asta nu este tot. Primarul a accesat alte fonduri, 40.000 de euro, pentru a face parcul copiilor pescarilor.

„Comuna Izbiceni nu are nicio legătură cu pescăritul. Am înţeles că domnul primar mai accesează un proiect pentru copiii pescarilor. Transformăm o comună de legumicultori într-o comună pescărească”, spune Gheorghe Zăvăleanu, un alt localnic.

Autorităţile locale ridică din umeri când vine vorba despre cum vor arăta aceste parcuri. Au luat banii, s-au apucat de treabă şi… ce va ieşi se va vedea la final. (VEZI ȘI: FERMIERII DIN DOLJ ȘI-AU „ANGAJAT” BONDARI CARE MUNCESC 12 ORE PE ZI ÎN SOLARII)

„Unde pescuiesc? Aveţi ceva amenajat?

Locul unde va apărea parcul pescarilor, în comuna fără pescari
Locul unde va apărea parcul pescarilor, în comuna fără pescari

În aval …nu, în aval de hidrocentrală. De recreere, nu…Aşa s-a nimerit să fie fondurile”, spune Florin Lazăr,  viceprimar în localitatea Izbiceni.

Izbiceni, comuna cu 1.500 de legumicultori

În localitatea Izbiceni, peste 1.500 de oameni cultivă legume, fiind comuna situată pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de dosare în programul “Tomata“, unde primesc 3.000 de euro, ajutor de la stat.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)