Cum te protejezi de coronavirus la cumpărături. 10 reguli de aur

Publicat: 27/03/2020 | 11:53

Pandemia de coronavirus a restricționat circulația liberă a românilor, autoritățile sfătuind populația să rămână în case. Este, însă, aproape imposibil pentru că fiecare persoană are nevoie de alimente. Atunci când mergi la cumpărături, este important să urmeză sfaturile care urmează în așa fel încât să te protejeze de o infectare cu COVID-19.

VEZI AICI: LA CE DISTANȚĂ DE CASĂ TE POȚI DEPLASA ÎN TIMPUL CRIZEI CORONAVIRUSULUI. CE ÎNSEAMNĂ ”ÎN APROPIEREA LOCUINȚEI”

MĂSURI. Ministrul Muncii, despre șomajul tehnic: procedura a fost simplificată

  1. Puneți pe hârtie tot ce trebuie să cumpărați ca să petreceți cât mai puțin timp în magazin.
  2. Evitați orele de vârf și mijloacele de transport în comun.
  3. Purtați în permanență cu voi pachet cu șervețele de unică folosință, gel dezinfectant, mănuși chirurgicale și măști de protecție.
  4. Așezați în fața ușii de la intrare un prosop îmbibat cu spirt sau soluție pe bază de clor pe care să călcați de fiecare dată când intrați în casă.
  5. Nu atingeți cărucioarele direct cu mâna.
  6. Păstrați o distanță de cel puțin 1 metru între dumneavoastră și persoanele din apropiere.
  7. Nu vă îmbulziți la casele de marcat sau pe raioane.
  8. Evitați plata cu cash, folosiți pe cât de mult posibil plata cu telefonul sau cardul bancar.
  9. La întoarcerea acasă, lăsați cumpărăturile la intrare și înainte să puneți fiecare produs la locul lui, aveți grijă să-l dezinfectați.
  10. Nu plecați mai mulți membri ai aceleași familie la cumpărături. Desemnați un responsabil pentru asta și păstrați această rutină.

SURSA: avantaje.ro