Cum se va desfășura transportul în comun, în București, după 15 mai. Gabriela Firea: ”Este imperios necesar…”

Publicat: 04/05/2020 | 07:15

Eventualele măsuri de relaxare care vor fi luate de autorități după data de 15 mai, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, vor cuprinde și schimbări în ceea ce privește transportul în comun, atât în localitățile din țară, cât și în București.

Chiar dacă măsurile restrictive luate din cauza noului coronavirus vor fi relaxate, într-o oarecare măsură, protecția cetățenilor rămâne prioritară, astfel încât răspândirea infecției să nu intre într-o nouă etapă, una nedorită. Trebuie evitată aglomerația în mijloacele de transport în comun din București, iar călătorii din autobuze și tramvaie ar trebui să stea pe scaune și ”un rând în picioare”, dar la distanță unii față de ceilalți.

„Este normal să nu se accepte aglomerarea și este imperios necear să se urmărească zonele și rutele care tind să se aglomereze pentru a se suplimenta în acea zonă. Firesc ar fi să fie călătorii pe scaune și un rând picioare, dar nu mai mult, și la distanță. Există controlorii care înainte de pandemie doar verificau dacă a fost taxat biletul, acum pot să facă acst lucru și cu sprijinul colegilor de la Poliția locală, fără să agreseze pe nimeni, fără să fie abuzuri, fără să fie o tonalitate care să deranjeze sau care să creeze o stare de disconfort pentru călători”, a precizat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

(CITEȘTE ȘI: ANUNȚ DE LA ”MATEI BALȘ”: ATENȚIE CU TESTELE DE CORONAVIRUS ȘI ANTICORPI LUATE DE PE NET!)

”Este bine pentru propria persoană”

Distanța socială trebuie păstrată în continuare, și după 15 mai, iar călătorii trebuie să accepte ideea că este spre binele lor, atunci când situația o impune, să aștepte următorul autobuz sau tramvai.

”Pur și simplu o informare că într-un tramvai, troleibuz sau autobuz trebuie să intre strict numărul de persoane astfel încât distanța socială să fie păstrată. Eu nu cred că cineva va fi supărat dacă i se va spune să aștepte următorul autobuz sau tramvai, pentru că este bine pentru propria persoană să nu stea foarte aproape de un alt călător”, a spus Gabriela Firea, potrivit digi24.ro.

(VEZI ȘI AICI: O INFIRMIERĂ DE 61 DE ANI DE LA AZILUL DIN RĂCARI A MURIT DE CORONAVIRUS, ÎN TIMP CE O PACIENTĂ DE 95 DE ANI A SUPRAVIEȚUIT. „IUBEA VIAȚA ȘI ERA ALĂTURI DE…”)