Cum se întâlnesc traficanții de droguri cu clienții. Stenograme incredibile: „Am o pereche nouă de pantofi. Vezi că nu stau după oameni”

Publicat: 03/04/2020 | 19:00

Magistrații Curții de Apel din Iași a decis condamnarea la de șase ani și patru luni de închisoare doi bărbați care sunt acuzați de trafic de droguri. Sentința este definitivă.

Interceptările efectuate de către procurori, cei doi au vorbit codificat toți clienții. Condamnații, (Petru Ionuț Aneculăesei (30 de ani) și Constantin Ferariu (38 de ani), făcuseră apel la decizia Tribunalului Județean, dar le-a fost respinsă, scrie bzi.ro.

Inițial, Constantin Ferariu a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare, în timp ce Petru Aneculăesei a primit o pedeapsă de șase ani și patru luni de pușcărie. Cei doi au fost acuzați de procurorii DIICOT că ar fi adus în oraș cantități foarte mari de stupefiante.

Cum erau transportate drogurile

Potrivit anchetatorilor, Aneculăesei și Ferariu au adus la Iași mai multe kilograme de droguri. Cei doi vindeau în special canabis, adus din străinătate, unii dintre clienții lor fiind și investigatori sub acoperire de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate.

Mai mult, investigatorii acoperire au cumpărat stupefiante de la cei doi încă din luna noiembrie 2018. Anchetatorii au afirmat că Ferariu era cel care distribuia de regulă drogurile, el având o clientelă formată, pe care o anunța de câte ori primea marfă nouă.

De asemenea, Ferariu transporta drogurile cu taxiul. În ianuarie, Ferariu a apelat la Aneculăesei pentru a face rost de droguri. Acesta din urmă a făcut rost de substanțe de la o persoană neidentificată, oferindu-i lui Ferariu să vândă, potrivit procurorilor, citați de sursa amintită mai sus.

Ce cuvinte folosesc

Totoadă, investigatorii au dezvăluit și cuvintele cheie pe care aceștia le foloseau. În cadrul discuțiilor purtate referitoare la tranzacționarea cantităților de canabis, cei doi utilizau un limbaj codificat, folosind termeni precum „CD”, „cartofi” sau „adidași”.

Oamenii legii au mai afirmat că Ferariu vindea canabisul la prețul de 70 de lei pe gram. Într-o discuție de pe data de 26 ianuarie 2019, Ferariu vorbește cu un client despre „adidași noi”:

„X: – Alo!
Ferariu Constantin: – Ce faci?
X: – Uite bine, pe acasă!
F.C.: – Aha, când ai timp, treci pe la mine, să-ți arăt o pereche de adidași noi, buni, ca lumea!
X: – Da!
F.C.: – Da, s-o schimbat traseul!
X: – Da, da’ știi care e faza!
F.C.: – Zi!
X: – Îs sărac până pe 5!
F.C.: – Uăi, da’ n-am nicio activitate, nimic, nimic, nicio acțiune, știi treburile mele, acuma o venit colegul pe la mine, alea, alea, mi-o prezentat, am ținut să-ți zic, că ci-o fost s-o dus, de-acolo și am rămas cam pe jantă, dacă mă înțelegi!
X: – Am înțeles!”

„Poți veni după vrăjeală!”
Într-o altă discuție înregistrată de anchetatori, Aneculăesei vorbește cu un bărbat despre „cartofi”:
„A.: – Fă-ți rost de bani și poți să vii!
X: – Aha!
A.: – Ai auzit?
X: – Unde să vin, la Iași?
A.: – Da, după… „vrăjeală”!
X: – Da, stai tu liniștit, că am vorbit cu cineva, frate, și acuma să văd, să facă el, ca să vin acolo, n-am, dacă nu dă el banii, degeaba, Ioane!
A.: – Aha!
X: – Da!
A.: – Mie mi-o venit, gata!
X: – Da, știu!
A.: – Deja am zece comenzi azi!
X: – Aha!
A.: – Da!
X: – Nu vezi că stau după oameni!
A.: – 300 de… de astea, de cartofi, trebuie să le dau!
X: – Aha, îi bun!”

Imagine de 7raysmarketing de la Pixabay