Cum se dezinfectează masca de protecție! Un medic imunolog a divulgat secretul

Publicat: 13/04/2020 | 09:07

Știm cu toții, există două tipuri de măști de protecție, acum, atât de cerute pe piață, dată fiind situația din România, pandemia de coronavirus. Una dintre ele este de unică folosință, însă un medic imunolog ne învață cum să o dezinfectăm și, astfel, să o putem refolosi. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, MESAJ DE ULTIMĂ ORĂ! STAREA DE URGENȚĂ NU SE PRELUNGEȘTE DUPĂ 15 MAI, DACĂ REPECTĂM URMĂTOARELE REGULI)

Sigur, varianta cea mai bună este ca, după utilizare, masca să fie aruncată, însă cum acestea se găsesc tot mai greu, medicul imunolog ne vine în ajutor. (NU RATA: ŞEFA COMISIEI EUROPENE, URSULA VON DER LEYEN, ANUNȚĂ MĂSURI DRASTICE. CÂT TIMP VOR RĂMÂNE ÎN IZOLARE PERSOANELE ÎN VÂRSTĂ: ”TREBUIE SĂ ÎNVĂȚĂM…”)

Secretul medicului imunolog: masca dezinfectată

Brândușa Petruțescu a explicat cum pot fi refolosite mătile de unică folosință.

RAED ARAFAT A FĂCUT ANUNȚUL TRIST. PE CE DATĂ EXACTĂ VA FI VÂRFUL PANDEMIEI ÎN ROMÂNIA. E MAI TÂRZIU DECÂT CREDEAM!

”Măștile pot fi refolosite. Va fi un moment când nu vom mai putea să le folosim zilnic, după fiecare expunere. Virusul nu persistă mai mult de patru zile pe suprafața măștii, care e o suprafață destul de repelentă, adică nu menține particule. Punem masca respectivă într-o pungă de hârtie, notăm ziua în care am folosit-o și să o folosim peste patru zile”, a declarat medicul imunolog Brândușa Petruțescu. la Știrile ProTV.

Cum se dezinfectează masca de protecție

Fierberea este procedeul prin care masca va fi dezinfectată. E aceea, materialul din care este făcut are o mare importanță. Cel sintetic, se va topi.

ALEXANDRU RAFILA, ANUNŢ DE ULTIMA ORĂ PENTRU ROMÂNI! GESTUL BANAL CARE ÎŢI SALVEAZĂ VIAŢA: „ESTE MAI IMPORTANT DECÂT SĂ PURTĂM MASCĂ”

”Sunt studii care arată că fierberea trei minute la 100 de grade reduce doar 1% din eficiența măștilor, dar să avem grijă să nu le traumatizăm în timpul fierberii. Punem masca în apă, fierbe trei minute, apoi o spălăm și o lăsăm să se răcească în apă și apoi o punem la uscat”, a mai precizat medicul.