Cum să devii model internațional? – Cea mai populară întrebare

Publicat: 05/06/2020 | 14:08

Multe tinere din România își doresc să ajungă supermodele și să aibă o viață luxoasă. Pentru asta, ele știu că sunt importante: frumusețea, silueta, dimensiunile corpului (bust, talie, șolduri) și înălțimea. Cele mai apreciate modele au înălțimea corpului cuprinsă între 1,74 m și 1,84 m.

În cazul modelelor comerciale, de cataloage, tinerele pot avea și înălțimea puțin mai mică cu doar câțiva cm, dar este important să aibă un chip atrăgător și un corp tonifiat. Aici preferințele depind de cerințele clienților. În cazul modelelor de înaltă clasă pentru prezentările de modă, se ține întotdeauna cont și de înălțimea corpului. Pentru a deveni model fashion este nevoie de un mers perfect, de măsuri corespunzătoare și neapărat de înălțimea adecvată.

Un astfel de model va lucra cu fotografi, hair stiliști, make-up artiști, designeri, clienți și oameni din mass media. Pentru a lua un astfel de casting, trebuie să ai anumite calități fizice și acel ceva unic, un farmec aparte căutat în lumea modei.

În concluzie, tinerele care au aspirații atât de mari, trebuie să înțeleagă că pot deveni modele apreciate dacă se conformează cerințelor prezentate – să fie frumoase, înalte și interesante, cu o atitudine corespunzătoare.

 

Cum trebuie realizate fotografiile de prezentare pentru un casting

Pentru a impresiona un impresar de modele, la o agenție de pe Internet, fotografiile de prezentare trebuie să fie de calitate. Ele se realizează și din față și din profil, dar la 45 de grade, așa cum se cere la un casting de modele. De regulă, ținuta poate fi o rochie neagră, elegantă și sexy, sau pot fi diferite ținute în culori neutre.

Se fac și fotografii de aproape pentru a se vedea clar trăsăturile feței. Acestea se realizează din față, apoi din stânga și dreapta, având capul înclinat la 45 de grade. Alături de acest set important de fotografii se pot adăuga și câteva imagini suplimentare, în care ai diferite expresii ale feței – zâmbești, pozezi, ești carismatică.

În căutare de celebritate și bani

Ca să ajungi o persoană cunoscută, trebuie să fii activă pe orice platformă de socializare: Facebook, YouTube, Instagram, Twitter. Prin rețelele de socializare poți vorbi cu oameni de la mii de km depărtare. Nu trebuie să fii foarte înaltă ca să ajungi model în social media. De exemplu, pe aceste rețele s-au lansat modele de fitness, sau care aveau alt domeniu de activitate.

 

Dacă ești în căutare de celebritate și bani, atunci probabil vrei să afli despre ofertele de angajări la videochat în Galați. Un astfel de job poate fi și o rampă de lansare spre lumea modei, a modelelor internaționale. Este suficient să ai un corp uimitor, sexy, senzual, să fii fotogenică și să ai o personalitate debordantă pentru a atrage atenția unui fotograf sau impresar de modele în străinătate.

Aparițiile în social media ajută enorm în promovarea imaginii. Postarea unor fotografii reușite pe Instagram te pot transforma dintr-o fată necunoscută, în cel mai popular model online. În ziua de azi multe vedete fac asta pentru a fi pe prima pagină a revistelor și ziarelor, pentru reclame. Unele dintre ele doar și-au etalat formele la soare și internauții au și reacționat prin mesaje, imediat.

Nu mai este nicio noutate că Instagram a devenit cea mai implicată platformă din lume. Statisticile arată că 51% dintre utilizatorii acestei platforme sunt activi zilnic, iar 35% dintre ei intră pe acest portal de mai multe ori pe zi.  Pentru a ieși în evidență ca model pe Instagram trebuie să fii perseverentă și ambițioasă, să postezi mereu fotografii interesante, pentru că aici există o concurență foarte mare.

Multe modele de pe Instagram au devenit celebre și au ajuns să câștige zeci de mii de dolari din postările sponsorizate. Ele au găsit o nișă specifică, unde și-au dorit să fie cunoscute. De exemplu, unele dintre ele au devenit modele de fitness, altele modele de rochii sau de costume de baie. Pentru a primi like-uri și a avea mulți fani, au postat multe fotografii, chiar și de 4 ori pe zi.

Prin câștigurile mari pe care le au și-au acoperit și o parte din cheltuielile necesare acestui stil de viață de lux. Ele cheltuie mulți bani pentru tratamente de albire a dinților, pentru liposucție, abonamente la sala de fitness, operații estetice, ședințe la saloanele de înfrumusețare – manichiură, coafură și altele.