Cum să călătorești în vreme de pandemie? Grupul de Facebook care a devenit viral: „Ce vezi de la fereastra ta?”

Publicat: 14/04/2020 | 14:41

În timpul epidemiei de coronavirus oamenii sunt nevoiți să stea acasă, iar majoritatea își petrec timpul în mediul online. Aici s-au format tot felul de comunități de utilizatori care împărtășesc aceleași preocupări și interese.

Un cetățean israelian, care locuiește în  Lisabona a creat un grup de Facebook ce se numește „Ce vezi de la fereastra ta?”, cu scopul de a forma legături între oameni în timpul pandemiei și de a le crea senzația că nu sunt singuri. Grupul a fost creat pe 21 marie și are deja numeroși membri. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, DECIZIE DE ULTIMA ORĂ! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ŞCOLILE DIN TOATĂ ŢARA, PE PERIOADA STĂRII DE URGENŢĂ)

Aici, fiecare utilizator postează ce vede de la fereastra casei în care stă izolat. Astfel, membrii grupului simt că deși trebuie să stea în case, călătoresc zilnic într-o mulțime de locuri, cu ajutorul prietenilor virtuali. (VEZI ȘI: FOTO. IMAGINI EMOȚIONANTE ÎN ISTANBUL, ÎN PLINĂ PANDEMIE DE COVID-19. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PISICILE ȘI CÂINII STRĂZII)

„La noi, noul tip de virus a ajuns în Portugalia în martie. Pe 16 martie, şcolile s-au închis, eu am o fetiţă de 5 ani.

Şi zborurile au fost întrerupte, la fel şi turismul şi m-am trezit că stau acasă, pe canapea, în faţa ferestrei. Se împlinea deja o lună de când stăteam acasă când am înţeles că asta voi vedea timp de multe luni de acum înainte. Apoi, m-am gândit că îmi place să călătoresc şi cum toată lumea e acasă, am vrut să conectez priveliştile tuturor şi să le arătăm.

Când am înţeles că pandemia ne afectează pe toţi, m-am gândit că ar fi bine să ne relaxăm, să putem măcar online să călătorim. Participarea oamenilor e uimitoare! Atmosfera de pe grup e pozitivă, oamenii se întâlnesc din toate colţurile lumii.

Mie oricum îmi plăcea să călătoresc, dar acum că văd toate pozele pe care ceilalţi le postează, sunt curios să descopăr.”, a declarat Arik Zara, fondatorul grupului, pentru Digi24.