Cum s-a transformat din cenușăreasă în milionăreasă

Publicat: 05/01/2020 | 22:34

Ioana Ramona Bruynssels, prima femeie candidat la prezidențiale, ne-a deschis ușă casei sale apoi ne-a lăsat să intrăm și în sufletul ei. În urmă cu aproape un an s-a căsătorit cu Dominic, un bancher britanic recunoscut pe piețele internaționale și care are o situație financiară care-i conferă titlul de milionar. Viață fostei candidate ascunde, însă, adevărate drame. Și-a pierdut tatăl la scurt timp după ce s-a născut și a avut o copilărie cu multe lipsuri. La 14 ani s-a angajat că ajutor de ospătar să-și urmeze visul, iar ambiția moștenită de la mamă ei, a dus-o departe.

Ioana Ramona Bruynsses trăiește o viață la care multe femei visează. Realitatea, însă, e departe de a fi chiar una roz. I-a făcut-o, însă, cât se poate de colorată, Dominic, un britanic care i-a fost mai întâi șef. Sunt împreună de 10 ani, s-au logodit de vreo șapte, au venit pe lume cele două minuni, iar anul trecut au făcut într-un final și nuntă. (CITEȘTE ȘI: CE A FĂCUT RAMONA IOANA BRUYNSEELS, CANDIDAT LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI, ÎNAINTE DE ZIUA ALEGERILOR)

”Dominic, când a venit în România, m-a găsit în bancă pe care a preluat-o că și director general, eu eram acolo deja consilieră președintelui băncii. După doi ani de zile, amândoi am recunoscut că de fapt fiecare avem și altfel de sentimente unul pentru celălalt. Călătorind foarte mult și petrecând foarte mult timp împreună, vedeți, viață te surprinde. N-aș fi crezut niciodată că Dominic îmi va fi soț. Îl iubesc din tot sufletul, îl respect mai mult decât orice și mai mult decât pe oricine altcineva din viață mea. Pentru că, dacă eu îmi iau de undeva puterea și zâmbetul acesta larg pe care oamenii îl văd și îmi vine din suflet, asta i se datorează în mare parte lui Dominic”, mărturisește Ramona Ioana Bruynseels pentru CANCAN.RO, emisiune difuzată de România TV.

”Avem sentimente foarte puternice”

Dominic în Africa de sud, acolo unde a deținut funcții importante dar și beneficii pe măsură. Ioana în America, la Harvard. Cei doi au plănuit, însă, să se întoarcă în România și să-și continue viață aici, deși pe celelalte continente aveau posibilitatea să trăiască liniștiți până la adânci bătrâneți.

”Până acum noi am trăit ba în Africa, ba în America, eu m-am întors în 2015 cu fetițele, dar Dominic era încă între două continente. Anul trecut a revenit și el, în sfârșit, așa cum mi-a promis. Avem sentimente foarte puternice. Cererea în căsătorie a venit în 2012, atunci când soțul meu mi-a și dăruit acest inel. Au fost mai multe cereri? Cea oficială a fost în 2012, eram încă în Africa de sud, iar, apoi, aici în România, eu i-am spus: dragule, e cazul să facem nuntă. Gata cu copilăritul, nuntă ca să fim cu toții Bruynseels. E frumoasă, asta e foarte important. E o mamă foarte bună. De asemenea, e foarte ambițioasă”, mai spune Ramona Ioana Bruynseels. (VEZI ȘI AICI: RAMONA IOANA BRUYNSEELS, MOMENT NEAȘTEPTAT ÎN DIRECT. CE A FĂCUT CANDIDATUL LA PREZIDENȚIALE)

În casă, Ramona Ioana e șefa… sau, cel puțin, așa încearcă Dominic s-o lase să înțeleagă. Regulile casei sunt, însă, extrem de stricte în privință minciunilor sau a trădării.

”Eu sunt ardeleancă, oficial, principiul este așa: soțul este cel care plătește gazul și apa, el conduce familia. Însă, el are foarte multă înțelepciune că să mă facă pe mine să mă simț șefa”, spune Ioana.

Ce n-ați putea ierta într-o căsnicie, peste ce nu ați putea trece dacă v-ar greși cu ceva?

”Minciuna. Nu suport minciuna. La noi în casă este o regulă clară că nu se minte. Și, bineînțeles, trădarea. Eu, cu siguranță nu le iert și nu rămân într-o situație, dacă s-ar întâmplă așa ceva, cu toată durerea, îmi iau inimă în dinți, plec mai departe și nu mă uit înapoi”.

”Situația aceea nu ar fi dus nicăieri pe termen lung”

Diferența de vârstă dintre ei e de 20 ani. Suficient cât să stârnească niște controverse pe care nu le-au băgat în seamă. Ioana Ramona Bruynseels a mai fost, însă, căsătorita înainte și cu un bărbat de vârsta ei. După doar un an de căsnicie, au băgat divorț. (NU RATA: AVEM IMAGINI DE ULTIMĂ ORĂ! RAMONA IOANA BRUYNSEELS A AJUNS LA SPITAL! MOTIVUL…)

V-ați grăbit cu măritișul?

”Probabil! Dar și eu, și el. Ulterior ne-am dat seama că probabil nu ne potrivim așa cum ar fi trebuit, iar eu am realizat că situația aceea nu ar fi dus nicăieri pe termen lung”, recunoaște Ramona Ioana Bruynseels.

Cea mai mare dramă din viața Ramonei Ioana Bruynseels s-a intamplat la putin timp dupa ce s-a nascut. Tatal ei a pierit intr-un accident.

”Eu am fost crescută împreună cu fratele meu doar de mamă. Mamă era muncitoare într-o fabrică de panificație. Tatăl meu a decedat, eram mică, doar câțiva anișori. Fratele meu a suferit o traumă mai puternică. Eu nu-l știu pe tata dacă este să mă întrebați clar, nu-l știu și nu-mi amintesc. Din păcate nu am avut ocazia să am momente speciale cu el. A fost un accident, un accident tragic care l-a luat. Într-o deplasare… un accident”.

Mama Ramonei Ioana Bruynseels, o eroină

Ramona Ioana Bruynseels își descrie mama ca pe o eroină care a luptat sa-si crească cei doi copii. Chiar si asa, problemele financiare i-au marcat copilaria.

 ”Un om vertical, care în ciuda greutăților, pentru că era tânără când a rămas cu doi copii, nu a căzut în nicio patimă, nu a făcut proștii, a avut grijă de noi, îngrijiți, cu o mâncărică în frigider. Acum, e adevărat, de multe ori aveam o supă, este altă treabă. Că eu mergeam la școală și mi-aș fi dorit, că mirosea în pauză a sandviș cu salam victoria și castravete, și acum mi-a rămas în nări mirosul acela din pauză, iar eu aveam pâine cu unt și dulceața, asta e partea a două. Dar, vedeți, greutățile astea prin care noi am trecut și faptul că niciodată nu ne-am permis să facem mai mult decât să ne plătim cheltuielile, mamă mea nu a avut niciodată datorii la bloc. Nu a fost ușor, a fost greu. Nu am mers niciodată într-o tabără, în excursii, nu ne-am putut permite. Când mi-am dorit să fac școală populară de arte, pentru că îmi plăcea să cânt, normal pentru că mamă nu avea de unde să-mi dea bani, m-am angajat că ajutor de ospătar. Încerc să le explic și fetițelor mele, de crezut cred, dar cu siguranță nu le pot înțelege. Ele au tot ceea ce își doresc. Noi încercam, iar soțul este foarte aspru din punctul asta de vedere și foarte riguros, încercam să nu le răsfățam, să cheltuim excesiv”, își amintește Ramona Ioana Bruynseels.

A încercat, însă, să-i facă mamei sale viață mai bună. Împreună cu Dominic i-au cumpărat un apartament pe care și l-a dorit, dar și o mașină. Iar în fiecare an, o trimite alături de actualul soț în vacanță.

”Da, mamă este mândră, normal că ea a avut o viață grea, o viață care i-a oferit multe șocuri, multe surprize neplăcute și mult chin. Tocmai de aceea sunt plină de admirație că ea e mult mai puternică decât sunt eu”.

Din cenușăreasă a devenit milionăreasă

Despre Ramona Ioana Bruynssels s-ar putea spune că din cenușăreasă a devenit milionareasa. A învățat, a muncit și a avut ocazia să-l întâlnească pe soțul ei. Conform declarației de avere a fostei candidate, cei doi dețin în conturi milioane de euro, mai multe case, bijuterii și tablouri scumpe. Că să-și sprijine soția în campania electorală, Dominic a renunțat anul trecut la funcția despre care s-a scris în presă că era remunerat cu 60 mii euro pe luna. O sumă puțin exagerată, susține Ramona. (CITEȘTE ȘI: TOTUL DESPRE SUPER-POVESTEA DE IUBIRE DINTRE FRUMOASA CANDIDATĂ LA PREȘEDINȚIE, RAMONA IOANA BRUYNSEELS & UN BANCHER DE TALIE MONDIALĂ)

”Era, bineînțeles un salariu foarte bun, orice director general de bancă câștiga bine”.

Dumneavoastră cum v-ați simțit în momentul în care a decis să renunțe renunțe la job că să va ajute în campanie?

”Am apreciat, am fost bucuroasă pentru mine, însă n-am fost bucuroasă pentru el”, recunoaște Ramona Ioana Bruynseels.

Rezultatul de la alegerile prezidențiale nu a dezamăgit-o atât de tare încât să renunțe la politică. Deși a primit propuneri și din partea celor de la PNȚCD ca să reformeze partidul, Ramona Ioana Bruynseels intenționează să lanseze o nouă formațiune politică alături de care să participe la alegerile locale. (VEZI ȘI AICI: RAMONA IOANA BRUYNSEELS: ”AM VOTAT PENTRU O ROMÂNIE ÎN CARE DIASPORA SĂ SE ÎNTOARCĂ ACASĂ”)

”Eu mi-aș dori să se numească Partidul pentru Oameni și Țara, respectiv POT. Și chiar asta ne va defini. Nu ne interesează atât de mult ideologiile, ne interesează să lăsăm ceva în urmă și să reprezentăm oamenii”.

Soțul va mai susține de data asta?

”Soțul mă va susține mereu, nu știu dacă financiar mă va mai susține”, încheie Ramona Ioana Bruynssels.