Cum s-a ajuns la crima din spitalul Neamț? Detalii depsre cum a acționat bărbatul

Publicat: 12/01/2020 | 15:34

Anca Patriche a fost ucisă vineri seara, de către soț, în incinta spitalului din Neamț. Bărbatul venise în vizită, iar în urma unei discuții în contradictoriu și-a înjunghiat soția în cabinetul în care încă lucra. Femeia de 49 de ani era asistent șef în Secția de Chirurgie.

Totul a pornit de la faptul că în urmă cu ceva timp ea decisese să intenteze acțiunea de divorț, iar acest lucru l-a scos din minți pe bărbat. Așa că vineri, în jurul orei 15:30 a mers la Spitalul Județean Neamț, să își viziteze soția, care se afla la muncă. Acesta era înarmat cu un cuțit, cu o lamă de 30 de cm. După ce a intrat în spital, a mers în cabinetul soției sale și a închuiat ușa. Anca Patriche nu a avut nici-o șansă, abia a apucat să țipe, înaite să își dea ultima suflare. A fost înjunghiată de două ori, cu o lovitura de cuți în zona toracică și una în gât.

Bărbatule era dependent de alcool

Conform unor membri ai familiei, bărbatul devenise de un timp foarte violent și avea crize de gelozie, toate aceste din cauza consumului de alcool, care îl făceau paranoic. Stelian Olteanu, procurorul de caz a declarat că femeie era maltratată constant de soț, așa că a hotărât să se separe de acesta și să se mute cu chirie, în  Piatra Neamț. În urma acestei decizii lucrurile au început să devină și mai grave. Crizele bărbatului s-au accentuat și dese ori o amenința pe femeie cu moartea și o urmărea.

Chiar dacă comportamentul soțului ei era inacceptabil, femeia nu a depus niciodată o plângere împotriva lui și nici nu solicitase ordin de protecție. ”Victima nu solicitase ordin de protecție față de bărbat. De asemenea, în prealabil, nu ar fi depuse sesizări privind posibile acte de violență”, a declarat Georgiana Moșu, purtator de cuvant IPJ Neamt.