Cum pregătești masa de Paște pe ultima sută de metri

Publicat: 30/04/2021 | 18:54

Câteodată, timpul nu este atât de îngăduitor și gospodinele ajung să pregătească bucatele tradiționale pentru masa de Paște pe ultima sută de metri. Totuși, cu puțină organizare și ajutor chiar se poate realiza acest lucru, într-un timp record.

Toată lumea caută preparatele perfecte pentru a avea pe masa de Paște cele mai bune bucate. Unul dintre felurile de mâncare nelipsite de pe masa oricărui român în zilele de Paşte este drobul de miel. Proaspăt, delicios, aromat! Iar cel făcut de gospodine, în casă, este cel mai bun! (CITEȘTE ȘI: CÂT TE COSTĂ, DE FAPT, SĂ COMANZI MASA DE PAȘTE)

Cu un platou frumos aranjat de brânzeturi, legume proaspete și mezeluri… scapi cel mai repede! Nu necesită niciun fel de preparare, așa că în 5 minute, aperitivul rece pentru masa de Paște este gata!

În privința cozonacilor sau a pascăi, gospodinele nu trebuie să se mai chinuie pentru a economi timp. Așa că… cea mai bună soluție este să le achiziționeze de la profesioniștii în arta bucătăriei. Ouăle se vopsesc rapid… cât despre drobul de miel, avem o rețetă care se face în doi timpi și trei mișcări.

Cum prepari rapid un drob de miel

Drob de miel

Ingrediente:

– organe miel

– pătrunjel, mărar, ceapă verde

– muștar

– leuștean/ usturoi verde (opțional)

– sare, piper, praf de zahăr

– ouă

– unt/ ulei

Mod de preparare:

Se opăresc toate organele bine, se  freacă cu sare, jumătate se taie cuburi mai măricele, iar jumătate se toacă la mașină. În acest amestec se pune pătrunjelul, mărarul, ceapa verde și 1-2 linguri de muștar.  Opționale sunt leușteanul și/ sau usturoiul verde, în funcție de preferințe. Apoi se adaugă sarea, piperul și praful de zahăr. Toate acestea se amestecă bine, apoi se sparg ouăle (în funcție de cantitate) peste compoziție și se amestecă iar. (VEZI ȘI: CUM VOR CIRCULA METROURILE ÎN NOAPTEA DE ÎNVIERE ȘI ZILELE DE PAȘTE)

Se unge tava cu unt sau ulei, se toarnă compoziția, se pun ouăle fierte întregi la mijloc, să arate frumos, apoi se bagă la cuptor. Important este să nu treacă mai mult de 140 de grade și se lasă în jur de 1 oră și zece minute, depinde foarte mult de tava folosită.

Se scoate de la cuptor, se lasă în tavă să se răcească, se întoarce și niciodată nu se consumă fierbinte.

*Ouăle se pun atunci când apa fierbe, se lasă 4 minute, apoi se scot și se mai lasă 1 minut și jumătate, pentru că ele încă se gătesc. Se crapă un pic apoi se bagă în apă rece, ca să se curețe bine. (NU RATA: CUM ARATĂ PAȘTELE, „ÎN CULISE”. AM PĂTRUNS ÎN „FABRICA” DE OUĂ)