Cum poți ajunge de la București la Vaslui, în plină pandemie, fără să fi amendat. Precizări ale Poliției Române despre Ordonanța Militară nr. 3

Publicat: 29/03/2020 | 10:01

Ordonanța Militară nr. 3 a intrat în vigoare de câteva zile, iar circulația românilor a fost restricționată. Se pot deplasa, totuși, dacă un motiv justificat precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie”.

VEZI AICI: ROMÂNIA INTRĂ ÎN SCENARIUL 4. CE INTERDICȚII DRASTICE NE VOR FI IMPUSE DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE

Articolul nu specifică, însă, distanța maximă pentru care cetățenilor le este permisă această deplasare. Spre exemplu, un locuitor al Capitalei ar putea să meargă până la Vaslui pentru a-și ajuta părinții cu medicamente? Poliția Română a oferit un răspuns prompt care înlătură orice dilemă.

INCREDIBIL. Tătaru, despre testarea bucureștenilor pentru Covid-19: Ministerul Sănătății NU își asumă! Rămâne să vedem dacă ne dăm acordul

Actul normativ menționat mai sus nu impune o limită de distanță. Da, un cetățean din București poate merge în Vaslui pentru a-și îngriji părinții”, au precizat oamenii legii potrivit libertatea.ro.

Totodată, Poliția Română a explicat și ce înseamnă, mai exact, o “deplasare scurtă, lângă domiciliu”, sintagmă prezentă în Ordonanța Militară nr. 3 care a ridicat multe semne de întrebare.

NU RATA: IZOLATĂ ÎN LOCUINȚĂ ȘI MOARTĂ DE FOAME, O BĂTRÂNĂ A ÎNCEPUT SĂ URLE DE LA ETAJ: “VĂ ROG DIN SUFLET, ÎMI ESTE FOAME, NU AM BANI! O PÂINE ÎMI LUAȚI ȘI MIE?” CE S-A ÎNTÂMPLAT ULTERIOR

Activitățile fizice, sportive trebuie realizate în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc. De asemenea, reamintim că sunt interzise activitățile fizice colective”, au mai precizat polițiștii.