Cum pot fi afectate femeile de COVID-19. A apărut un nou simptom al virusului

Publicat: 16/12/2020 | 21:47

De la apariția virusului SARS-CoV-2, au apărut numeroase informații legate de acesta, în spațiul public. A apărut un nou simptom asociat virusului din Wuhan, care ar putea afecta femeile pe termen lung.

Persoanele care au contractat virusul COVID-19 susțin că au rămas cu mici sechele după vindecare, cum ar fi prezența stărilor de oboseală și dificultate respiratorie. Specialiștii au făcut cercetări de ultim moment și au descoperit un nou simptom care ar afecta numai femeile.

Mai exact, este vorba despre dereglarea ciclului menstrual, după cum au susținut șase femei cu care au discutat medicii ginecologi.

„La două săptămâni de la infectarea cu Covid-19, trebuia să îmi înceapă menstruația, dar nimic. M-am gândit că sunt foarte bolnavă, dar îmi voi reveni. Nu s-a întâmplat nimic nici a doua lună. Opt luni mai târziu, am avut doar cinci cicluri menstruale”, a spus Rose, potrivit Medical News Today.

„Am avut cicluri neregulate, au variat de la 24 la 28 de zile. Primele trei luni am observant cheaguri foarte mari de sânge, ceea ce m-a alarmat. Am vorbit cu doctoral de familie și mi-a spus că este normal”, a spus Louise, o altă femeie intervievată de Medical News Today.

„Menstruația mea s-a schimbat, din punct de vedere al frecvenței, duratei, intensității și nivelului de durere. Am experimentat de asemenea revenirea simptomelor de Covid-19 la începutul ciclului menstrual, ceea ce m-a derutat”, a spus Edith.

Medicii nu știu de ce apare acest nou simptom

Noul simptom asociat infectării cu COVID-19 este, pentru moment, un mister pentru medici.

„Informația publicată în ceea ce privește efectele Sars-CoV-2 este dispersată. Cu toate acestea, există posibilitatea ca virusul să atace funcția ovarelor. Studii de mici anvergură din China au demonstrat că 25% dintre femeile infectate cu Covid-19 au schimbări menstruale. Acestea par să dispară după recuperarea pacientei, dar momentan nu există informații privind modul în care este afectată fertilitatea”a declarat dr. Linda Fan, profesor asistent de Obstetrică, Ginecologie și Științe Reproducătoare la Universitatea Yale.