La început picta icoane, dar „a schimbat macazul” la 180 de grade. Cum își șochează fratele lui Trăistariu admiratorii

Publicat: 10/05/2021 | 19:02

Dacă celebrul cântăreț Mihai Trăistariu și-a uimit de câțiva ani publicul cu poze care mai de care mai sexy, iată că și fratele lui, pictorul Vasile Trăistariu, a reușit să-și șocheze recent fanii, la 40 de ani, cu niște picturi mai puțin „ortodoxe”.

Vasile ar fi devenit fermecat de aceste forme, pe care le postează și pe Facebook. În ciuda faptului că este cunoscut în urbea natală, Piatra Neamț, ca un ins cumsecade, cu frica lui Dumnezeu, ba chiar pictând multe icoane și tablouri cu sfinți, iată că Vasile a schimbat macazul.

„De vreun an, fratele cântărețului pictează încontinuu niște forme ciudate. Mai pe românește, par niște vulve, dar stilizate. În diferite forme și poziții, mai mari sau mai mici, unele ieșind din altele. Se pare că Vasile a devenit de-a dreptul fermecat de aceste organe femeiești, pe care le postează și pe Facebook”, ne-a dezvăluit o persoană din anturajul familiei pictorului.

Cu cât se vând operele lui Vasile

Nu se știe exact de unde a pornit această „obsesie” a pictorului, cert este că lucrările în acest stil i-au inundat atelierul, în locul vechilor icoane. „Posibil că s-a inspirat dintr-o poză de pe Facebook pe care el nu a înțeles-o. Era ca o vulvă din care era pictată o icoană, și de atunci s-ar fi apucat să picteze această formă încontinuu, în diferite ipostaze. Poate că nici că el să nu știe ce pictează…”, a mai spus sursa citată. (NU RATA: TRAISTARIU E DUR DIN CALE AFARA CU FRATELE LUI)

Vasile Trăistariu și una dintre lucrările sale mai noi

Cert este că picturile lui Vasile Trăistariu costă între 200 și 400 de lei, iar cel mai scump tablou al lui ar fi costat 500 de lei și ar fi fost pe o pânză mare.

Mulți artiști celebri și-au schimbat modul de crea pentru publicitate și bani

Pe de altă parte, se știe că mulți artiști, odată cu ajungerea la maturitate, din sărăcie ori pentru imagine, și-au schimbat complet modul de a crea. Brâncuși, de la stilul realist de a sculpta, ajuns la Paris elevul lui Rodin, a sculptat numai în stil minimalist.

Pablo Picasso a ajuns pe la jumătatea vârstei să uite de tehnica impresionistă dobândită de la maestrul lui, Monet, și a dat lovitura cu „tehnica perioadei primitive”, care l-a făcut celebru în toată lumea. Nicolae Grigorescu, la fel, la început a pictat icoane, apoi a schimbat modelele, devenind faimos prin pictarea zonei rurale.

Așadar, în cazul lui Vasile Trăistariu ar putea fi ceva ce li se întâmplă marilor artiști, care evoluează, ori poate este o doar strategie de imagine pe care o aplică și fratele celebrului cântăreț. (NU RATA: TRAISTARIU: „FRATELE MEU MA UMILESTE. ARUNCA TOT CE II DUC, HAINE, MOBILA. A ARUNCAT PATUL SI S-A AUTOMUTILAT DORMIND PE ARCURI”)

Vasile Trăistariu a absolvit Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț și Școala Populară de Artă, secția Pian. A terminat și Academia de Arte Plastice Decorative și Design ,,George Enescu” din Iași, la clasa prof. univ. Dan Hatmanu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.