Acasă » Exclusiv » Cum își bate joc de justiție cel mai sadic student din România

Cum își bate joc de justiție cel mai sadic student din România

De: Cristi Sandu 07/04/2020 | 15:55

Unul dintre cei mai cunoscuți criminali din România, printre puținii care execută în prezent o pedeapsă de detenție pe viață, își bate joc sistematic de justiție și de statul român. Aurelian Giosan este studentul care a șocat întreaga țară, în 2015, după ce a măcelărit cu sânge rece doi colegi de cameră într-un campus studențesc din Iași. Condamnat pe viață pentru acea faptă, Giosan a pus la punct un plan incredibil ce îi permite să iasă sistematic din închisoare, ba chiar să își dea întâlnire, la instanță, cu o tânără condamnată și închisă într-un alt penitenciar. (VEZI AICI: Aurelian Giosan se roagă zi și noapte la capela din închisoare să nu mai stea după gratii: „Sunt nevinovat, n-am făcut nimic”)

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a descoperit cel puțin 200 de dosare deschise la diferite instanțe din România de Aurelian Giosan. Tânărul invocă fel de fel de motive pentru a deschide procesele și a fi chemat la ele. Printre altele, a contestat în mai multe rânduri pedeapsa primită pentru omor, a invocat că ar fi extrem de bolnav și nu mai poate sta în închisoare sau – nici mai mult nici mai puțin – a cerut să fie eliberat condiționat, deși este condamnat pe viață.

Deschide procesele, după care își retrage plângerea

Aurelian Giosan, studentul condamnat la închisoare pe viață

Aurelian Giosan se află închis în prezent în Penitenciarul Mărgineni, județul Dâmbovița. De aceea și cele mai multe dintre dosarele pe care le-a deschis sunt înregistrate în acest județ. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a identificat însă procese deschise de studentul criminal și la Iași, județul său de baștină, în Ploiești sau în județul Constanța. (CITEȘTE ȘI: “Monstrul” din căminul studențesc susține o ipoteză SF! “Nu eu i-am măcelarit, ci….”)

Câteva dintre procesele deschise de Giosan au avut un numitor comun. O anume Cerasela Nica, o infractoare închisă în Penitenciarul Ploiești-Târgșorul Nou. Aceasta este originară din Buzău și a fost condamnată definitiv, în 2019, pentru tâlhărie, la trei ani de închisoare.

Giosan a deschis procese în care figurează numele amândurora, semn că studentul de la Iași și-a dorit să se afle în aceeași sală de judecată cu Cerasela Nica. Dosarele erau de „contestație la executare” și au fost respinse pe bandă rulantă. Nu este clar dacă între Giosan și Nica este vreun fel de relație sau dacă tânărul din Iași deschide procesele doar pentru a o vedea pe tânără. Cert este că, la unul dintre procese, tânăra a transmis judecătorilor că nu vrea să vină la proces, pentru că Giosan i-a folosit numele pentru a deschide o acțiune.

Acțiuni judiciare sfidătoare

Procese și mai revoltătoare deschise de Giosan sunt cele prin care tânărul de 26 de ani cere să fie eliberat condiționat. A deschis astfel de cereri și la Iași, dar și în județul Dâmbovița. În februarie, de exemplu, a cerut Judecătoriei Moreni să fie eliberat condiționat, însă în timpul procesului și-a retras acțiunea. „Pentru termenul din 12.02.2020, petentul, prin administrația locului de deținere, a înaintat o declarație, în sensul că înțelege să își retragă cererea ce face obiectul prezentei cauze și judecarea cauzei în lipsă”, arată judecătorii, într-un document obținut de CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Culmea ironiei, după ce au respins cererea pentru că Giosan și-a retras acțiunea, criminalul a formulat contestație, iar procesul s-a reluat. De menționat că, de fiecare dată, Giosan primește avocat din oficiu, care este plătit, la finele procesului, din bani publici. În jur 400 de lei primește un avocat pentru fiecare simulacru de proces, bani decontați de stat.

O altă acțiune judiciară sfidătoare a tânărului a fost soluționată la finele lunii februarie, de Tribunalul Dâmbovița. Aurelian Giosan a cerut să îi fie întreruptă pedeapsa deoarece suferă de o boală ce nu poate fi tratată în sistemul penitenciar. Pentru că orice persoană are dreptul la justiție, magistratul a dispus efectuarea unei expertize medicale la București, la Instititul „Mina Minovici”. Doar că Giosan a refuzat să fie expertizat și, în acest fel, acțiunea sa, previzibil, a fost respinsă.

Crima odioasă

Giosan se află în pușcărie din 2015, el fiind condamnat definitiv în decembrie 2018. Prin sentință a fost obligat și la plata unor daune de 500.000 de euro către victimele sale. Ieșeanul este acuzat că, pe 9 noiembrie 2015, s-a întors în camera sa din căminului C4 din complexul Târguşor Copou și i-a înjunghiat pe Victor Nour și Casian Harpă. Primul a murit din cauza loviturilor brutale de cuțit primite, iar al doilea a fost transportat inconștient la spital, fiind salvat de medici.

Victor Nour a murit din cauza rănilor

După faptă, Aurelian Giosan a dat foc camerei. „În cameră ardeau mocnit nişte pături adunate în mijlocul camerei, pătura de pe primul pat de jos din partea stân­gă şi pătura de pe patul din dreapta, de lângă geam. Pe po­dea, lângă paturile din partea stângă cu faţa în sus, se afla Harpă Casian, care avea o mână în ghips, iar pe patul din partea dreaptă, de lângă geam, cu faţa în sus, îmbrăcat doar în pantaloni scurţi, se afla Victor Nour“, au descris anchetatorii tabloul descoperit de martori, imediat după crimă. (NU RATA: Gestul incredibil făcut de prietenii studentului criminal din Iași)

Înainte de a-și pierde cunoștința, Casian Harpă a spus unui martor cine l-a înjunghiat. Aurelian Giosan nu a recunoscut până la finalul procesului că el este vinovat de comiterea faptei însă judecătorii din Iași au considerat că probele sunt convingătoare și l-au condamnat la închisoare pe viață.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Românca din Pașcani, FILMARE VIRALĂ! Cum apare cu iubitul celebru, după ce a rămas gravidă
Românca din Pașcani, FILMARE VIRALĂ! Cum apare cu iubitul celebru, după ce a rămas gravidă
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Câte zile e valabilă amiabila?
Câte zile e valabilă amiabila?
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din pat”. Cum l-a afectat pe artist procedura secretă și când a avut loc, de fapt, separarea celor doi
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din...
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Țara în care aplicația TikTok riscă să fie interzisă în termen de un an
Țara în care aplicația TikTok riscă să fie interzisă în termen de un an
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Clătite de post. Cea mai gustoasă rețetă
Clătite de post. Cea mai gustoasă rețetă
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie:
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
Cum reușește Elena Gheorghe să aibă o siluetă de invidiat. La ce renunță artista
Cum reușește Elena Gheorghe să aibă o siluetă de invidiat. La ce renunță artista
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice