Cum încearcă milionarul român care și-a sugrumat bunica să „evadeze” de la Psihiatrie

Publicat: 30/12/2020 | 23:25

Afaceristul Dan Cămârzan, un controversat milionar în euro, a îngrozit o țară întreagă pe 6 mai, 2019, atunci când și-a sugrumat bunica de 93 de ani! Ulterior, ucigașul femeii a fost internat la psihiatrie, dar acum vrea să ”evadeze”. CANCAN.RO a aflat ce anume le-a cerut Dan Cămârzan magistraților.

Dan Cristian Cămârzan a fost arestat la scurt timp după ce și-a ucis bunica de 93 de ani, sub ochii îngroziți ai mamei sale, care a încercat din răsputeri să-l oprească. Nu a reușit, însă. După crima odioasă, controversatul om de afaceri a ajuns la audieri, unde s-a constatat că nu ar fi în deplinătatea facultăților mintale. Ulterior, magistrații au decis să-l transfere pe Dan Cămârzan într-un spital de psihiatrie.

În vara anului 2020, magistrații din cadrul Judecătoriei Beiuș au decis să prelungească internarea afaceristului la psihiatrie. Sentința a fost dată pe 11 august.

”Mentine masura de siguranta a internarii medicale prevazuta de art.110 Cod penal, luata fata de intimatul CAMARZAN DAN CRISTIAN. Obliga Ministerul Justitiei sa plateasca din fondurile sale suma de 156,5 lei, onorar de avocat din oficiu, pentru av. Hint Ioana din cadrul Baroului Bihor, avand delegatie pentru asistenta judiciara obligatorie nr.2680/02.08.2020.

Obliga Ministerul Justitiei sa vireze din fondurile sale, in contul Serviciului de Medicina Legala Bihor suma de 85 lei, reprezentand contravaloarea raportului de expertiza medico-legala psihiatrica nr.1710/IV/270/12.06.2020 intocmit in privinta intimatului CAMARZAN DAN CRISTIAN. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicarea copiei minutei cu intimatul si procurorul”, se arăta în sentință.

Decizia magistraților nu a fost, însă, agreată de controversatul afacerist. Dan Cămârzan vrea cu orice preț să iasă de la psihiatrie și a depus deja o cerere pentru a putea fi externat. Primul termen al procesului va avea loc pe 25 ianuarie.

Dan Cămârzan: ”Sunt trimisul lui Dumnezeu!”

În urmă cu aproximativ 10 ani, Dan Cămârzan era cunoscut pentru extravaganțele de pe litoralul românesc. Afaceristul mergea cu elicopterul, în fiecare weekend, la Mamaia, acolo unde cheltuia sume fabuloase alături de prietenii lui în cele mai exclusiviste cluburi. La un moment dat, însă, s-a produs o schimbare radicală.

Dan Cămârzan susținea în fața apropiaților că este ”trimisul lui Dumnezeu” și că ”Dumnezeu lucrează prin el”. Afaceristul aderase la secta „Suveranilor Născuți-Vii”. Considera însă termenul de „suverani”, așa cum sunt numiți membrii acestei secte, drept o prostie. A asimilat, totuși, teoria respectivă, și anume faptul că omul este „născut viu” și că nu trebuie să recunoască identitatea pe care i-o oferă statul la naștere. În momentul în care recunoaște identitatea respectivă devine un ”sclav”, credea Cămârzan. (CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU FAIMOSUL MILIONAR DIN BRAȘOV CARE ȘI-A SUGRUMAT BUNICA! PÂNĂ ACUM A FOST INTERNAT LA PSIHIATRIE, DAR…)

Dan Cămârzan vrea să ”evadeze” de la psihiatrie

Cum și-a ridicat ”imperiul financiar” Dan Cămârzan

Dan Cristian Cămârzan a fost mulți ani în Topul Forbes, cu o avere estimată la 22-23 milioane de euro. El a pornit o afacere total întâmplător, în timp ce participa la nunta unui prieten apropiat.

”La o nuntă din oraşul Oneşti l-a cunoscut pe un belgian care avea nevoie de tehnoredactarea unor cărţi. Priceput la calculatoare, a început o colaborare de câţiva ani cu belgianul. După ce a făcut primii bani în urma unei simple înţelegeri verbale, Cămârzan şi-a înfiinţat două firme de soluţii software în Braşov: Simple Words şi Diginesis.

Nu a stat mult timp pe gânduri şi la scurt timp s-a reorientat către domeniul imobiliar, atât de îndrăgit de antreprenorii români înainte de prăbuşirea pieţei din 2008-2009. Cămârzan a construit la foc automat mai multe clădiri de birouri, pe care le-a închiriat multinaţionalelor cu afaceri în judeţul Braşov. Antreprenorul a dezvoltat, prin firma Kronvest, clădiri impunătoare printre care se numără Quabitat, LMS şi Velux. În aceeaşi perioadă a demarat şi Europe Residence, primul proiect rezidenţial din portofoliul Kronvest.

Cele 127 de apartamente construite au fost finalizate într-un timp record: mai puţin de nouă luni. Proiect amplu, Kronvest Business Park, în care plănuia să investească peste 20 de milioane de euro. Proiectul este format din trei clădiri de birouri cu 8, 9 şi, respectiv 16 etaje şi un heliport, şi este dezvoltat pe 30.000 de metri pătraţi. Kronvest Business Park trebuia să fie finalizat la începutul anului 2010, însă reticenţa băncilor în ceea ce priveşte finanţarea unor astfel de proiecte l-a determinat pe miliardar să pună pe hold construcţia”, este descrisă mega-afacerea în revista Forbes.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.