Cum îmbină CTP tenisul cu shoppingul. L-am filmat în timp ce…

Publicat: 14/06/2020 | 00:08

Când Cristian Tudor Popescu apare la televizor, multe autorități ciulesc urechile, iar telespectatorii îi ”savurează” analizele și verdictele. Doar că CTP nu este doar ”balaurul” care aruncă flăcări. CANCAN.RO l-a întâlnit pe jurnalist departe de „locul de muncă” și vi-l prezintă așa cum nu l-ați văzut niciodată.

(CITEȘTE ȘI: ATAC FĂRĂ PRECEDENT AL LUI CTP DUPĂ MITINGUL DIN PIAȚA VICTORIEI: ”PROȘTII SUNT NECESARI!”)

Poate că și Simona Halep are emoții atunci când Cristian Tudor Popescu este chemat prin telefon să-i analizeze meciul. Chiar dacă fostul număr 1 WTA nu ar avea niciun motiv, pentru că, în afara faptului că – se vede de la distanță – lui CTP îi este tare dragă, joacă și foarte bine.

Cristian Tudor Popescu, după o sesiune de tenis și una de cumpărături

CTP, așa cum nu l-ați văzut niciodată

Zilele trecute, cunoscutul jurnalist, scriitor, filmolog, dar și inginer de profesie, s-a detașat de tot ceea ce înseamnă presă și politic: și-a rezervat o zi doar pentru sine. Tenisul e marea sa pasiune, a și jucat, de altfel, în tinerețe, că nu degeaba i se cere de multe ori părerea după marile meciuri ale românilor noștri! Cu husa de rachete în spate și cu setul de mingi de tenis în mână l-a întâlnit CANCAN.RO, săptămâna trecută, în apropierea casei. Jurnalistul se întorsese, probabil, de la o minge peste fileu cu prietenii, dar nu înainte de a da un ocol pe la un supermarket. Pentru că a avut de cărat și vreo două sacoșe mărișoare, „extrase” din portbagajul Daciei Sandero.

Potrivit promotor.ro, Cristian Tudor Popescu are o Dacia Sandero entry-level. Dacia Sandero Acces are un preț de pornire de 7.870 de euro. Mașina este de culoare albă (Blanc Glacier), care, alături de Bleu Navy, este oferită în mod gratuit. Această versiune mai poate fi comandată cu vopseaua exterioară Bleu Iron, care costă 340 de euro.

(NU RATA: CTP, REPLICI ACIDE LA ADRESA LUI KLAUS IOHANNIS)

Anii au trecut și peste Cristian Tudor Popescu. Îmbrăcat sport – tricou, pantaloni de trening, adidași, iar pe cap o șapcă – CTP, cu pasul vizibil mai puțin sprinten decât odinioară, a coborât din mașină, a descuiat portbagajul și a început să adune. Și-a luat ”sculele” și sacoșele și a înaintat spre poarta casei, peste trotuar. Și-a eliberat o mâna și a descuiat. După câteva minute, a revenit la mașina pe care o lăsase larg deschisă. A trântit portiera portbagajului, a încuiat și s-a retras în locuința lui.

Cristian Tudor Popescu a ajuns acasă

CTP, critică dură la adresa CCR după suspendarea amenzilor din pandemie

Cristian Tudor Popescu avea să critice dur decizia CCR, atunci când a anunțat că amenzile date românilor în perioada stării de urgență, instaurată de autorități din cauza pandemiei de coronavirus, sunt neconstituționale. Întrebat de un jurnalist ce ar trebui să înțeleagă oamenii care au respectat legea în urma deciziei CCR privind amenzile, CCR a răspuns: “Păi trebuie să înțeleagă ce le transmite CCR și avocatul lor, Avocatul Poporului. Le transmite așa: sunteți mulți, dar sunteți proști. Proști ați fost că ați respectat, pentru că, ați văzut, veneam noi și am rezolvat problema. Trebuia să fiți șmecheri, să călcați aceste reguli, că, după aia, iată se șterge. N-o să plățiți nimic, o să rămâneți voi de fraieri. Acesta este mesajul pe care îl transmit aceste două instituții românilor”.

(VEZI AICI: CTP, POVESTE EMOȚIONANTĂ DESPRE CRISTINA ȚOPESCU: ”I-AU DAT LACRIMILE!”)

A continuat atacul la CCR cu exemplul Statelor Unite ale Americii. “În SUA, cineva poate să primească o pedeapsă de închisoare de 150, 200 de ani. Aceste pedepse nu pot fi executate de nicio ființă umană. Totuși, ele se pronunță. De ce? Pentru a accentua gravitatea faptelor comise. Aceste amenzi mărite până la 5.000, 20.000 de lei au același mesaj: domnule, este foarte grav, nu este jucărie, așa cum vor politicienii populiști să vă facă să credeți. Nu este nicio problemă, e o răceală, un strănut. Ba este o problemă, muriți și îi faceți și pe alții să moară”.

Cristian Tudor Popescu, așa cum toți îl cunosc

CTP: ”CCR și Avocatul Poporului i-a premiat!”

Cristian Tudor Popescu avea să mai spună că Avocatul Poporului și Curtea Constituțională i-au ”premiat” chiar pe acei români care au încălcat regulile. “Dacă ai respectat regulile, amenzile nu sunt nici mari, nici mici, nu sunt. Ce te privește că sunt 5.000 sau 20.000? Avocata Poporului spune că regulile nu erau clare. Păi erau foarte clare. Dar s-au găsit unii care încercau să scape, și pe aceștia îi premiază acum CCR și Avocatul Poporului.

(AFLĂ ȘI: CTP O FACE PRAF PE JURATA DE LA PRO TV: „DOAMNĂ IRINA RIMES, SUNTEȚI O…”)

Dacă au fost abuzuri, și cu siguranță au fost, cazuri de abuz din partea polițiștilor – cazuri de abuz avem din partea polițiștilor tot timpul, nu numai în timpul pandemiei. Și când sunt probleme de circulație obișnuite. Și cum se rezolvă ele? Se rezolvă prin intermediul Curții Constituționale? Dacă ai fost sancționat pe nedrept de organ, ai posibilitatea democratică, de stat de drept, să te adresezi justiției. Și justiția poate să constate: «Domne, amenda care ți s-a dat a fost prea mare./A fost prea mică (n.r.: amenda)». Sau: «Nu trebuia să fi amendat deloc». Ce treabă avea CCR aici? Cei care au respectat legile sunt pur și simplu insultați de aceste hotărâri și acțiuni ale CCR și Avocatului Poporului”, a încheiat, atunci, Cristian Tudor Popescu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)