Acasă » Știri » Știri interne » Cum îi ajută „gena” pe români să lupte cu coronavirusul

Cum îi ajută „gena” pe români să lupte cu coronavirusul

De: C.S.A. 10/04/2020 | 13:34

Diferențele genetice între locuitori ar explica de ce unele țări sunt mai afectate decât altele de pandemia de coronavirus. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Gent (UGent). Studiile specialiștilor belgieni arată că există o legătură evidentă între o anumită genă – ACE1 – și modul în care evoluează maladia COVID-19, potrivit cotidianului belgian Le Soir. Ar fi și cazul României, în care se înregistrează mai puține victime decât în anumite țări occidentale. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă toate detaliile. (VEZI ȘI: Mărturiile tulburătoare ale medicilor români trimiși în spitalele din Italia să trateze bolnavii de coronavirus)

Țările din Europa de Est, precum și țările scandinave, ar fi „favorizate” în lupta cu COVID-19, din punctul de vedere al cercetătorilor belgieni. În țările scandinave, numărul morților este mult mai mic decât media, iar în țările din Balcani, numărul morților este, de asemenea, relativ scăzut. În schimb, COVID-19 a lovit devastator în nordul Italiei, în Spania ori în New York. Provinciile belgiene Limbourg și Hainaut au fost, de asemenea, foarte afectate.

PANDEMIA de CORONAVIRUS | Bilanțul cazurilor de infectare a ajuns la 5.467 / 729 pacienți au fost declarați vindecați și externați

Cum suntem „protejați” de gena ACE 1

Impactul coronavirusului este determinat de anumite caracteristici genetice, au descoperit cercetătorii de la UGent. Potrivit specialiștilor, cu cât mai mulți cetățeni au polimorfism D al genei ACE1 (polimorfismul fiind variația între indivizi a secvenței de gene), cu atât mai puține decese au fost înregistrate în țara respectivă.

„În general, cu cât mergi mai mult către Europa de Est, cu atât este mai comun polimorfismul D al genei ACE1”, spune profesorul Joris Delanghe, citat de Le Soir. „În același timp, puteți vedea că severitatea epidemiei COVID-19 scade pe măsură ce treci din Europa de Vest către Europa Centrală și de Est„, a mai spus cercetătorul.

STUDIU. Riscul de a contacta COVID-19 când mergeţi la cumpărături este foarte mic. Cercetător german: Nu am găsit viruşi vii pe mânere, toalete sau clanţe

Până la 41% dintre diferențele de contaminare între țări pot fi explicate prin frecvența acestui polimorfism specific, au precizat cercetătorii. Oamenii de știință au găsit informații în bazele de date despre frecvența fiecăruia dintre aceste polimorfisme în rândul populațiilor din 25 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Când au comparat aceste date cu cele de la Universitatea Johns Hopkins cu privire la numărul de infecții și decese în aceste țări, au găsit o asociere evidentă pentru una dintre aceste gene, gena ACE1. (VEZI AICI: Un reputat medic din Franța, declarații terifiante despre COVID-19)

Pandemia de coronavirus continuă să facă numeroase victime (Foto: Inquam Photos – Octav Ganea)

Evoluția în ultimele 24 de ore

La nivel global, se înregistrează 1.556.926 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 94.940 decese, informează, vineri, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Au fost raportate 84.089 cazuri noi, din care 7.262 decese. Creșteri marcate ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Germania, Italia, Spania, Franța, Iran, Turcia, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Canada, Brazilia și Rusia.

Situația în Italia: În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.204 cazuri confirmate, din care 610 decese. Focarul este localizat în nordul Italiei în regiunile Lombardia, Veneto, Emila Romagna și Piemonte.

Situația în Spania: În ultimele 24 de ore au fost raportate 5.756 cazuri confirmate, din care 683 decese. Regiunile mai afectate sunt Madrid, Cataluna și Castilla La Mancha.

Situația în Germania: În ultimele 24 de ore au fost raportate 10.297 cazuri confirmate, din care 512 decese. Regiunile mai afectate sunt Bayern, Nordrhein-Westfalen și Baden-Wurttemberg.

Situația în Franța: În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.286 cazuri confirmate, din care 1.341 decese.  Regiunile mai afectate sunt Île de France, Grand Est și Auvergne-Rhone-Alpes.

Situația în Marea Britanie: În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.344 cazuri confirmate, din care 881 decese. Regiunile mai afectate sunt London, Midlands și North West.

Situația în Elveția: În ultimele 24 de ore au fost raportate 771 cazuri confirmate, din care 54 decese.  Cantoanele mai afectate sunt Vaud, Geneva, Tessin și Zurich.

Situația în Belgia: În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.580 cazuri confirmate, din care 283 decese.  Regiunile mai afectate sunt Flandra, Valonia și Bruxelles.

Situația în Olanda: În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.213 cazuri confirmate, din care 148 decese.  Regiunile mai afectate sunt Noord Brabant, Noord Holland și Zuid Holland.

Situația în Austria:  În ultimele 24 de ore au fost raportate 117 cazuri confirmate, din care 30 decese.  Regiunile mai afectate sunt Viena, Graz și Landeck. (NU RATA: Avem mărturiile exclusive ale unui șofer de TIR care s-a întors din Italia)

Situația în România

Până la data de 9 aprilie ora 13.00 s-au înregistrat 5.202 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 229 decese, fiind confirmate 344 cazuri noi de infecție cu coronavirus. Persoanele au fost izolate pentru tratament în spital. Se continuă anchetele epidemiologice pentru depistarea și izolarea contacților, precizează CNSCBT.

Situația la nivel internațional

În afara Chinei continentale au fost raportate până în prezent 1.475.019 de cazuri confirmate, din care 91.604 decese. A fost depășit atât numărul de cazuri confirmate, cât și numărul de decese din China. În ultimele 24 de ore au fost raportate 84.047 cazuri confirmate din care 7.261 decese. În ultimele patru săptămâni, evoluția are un trend ascendent, prin raportarea unor focare de transmitere comunitară în Italia, Franța, Spania, Germania, Statele Unite ale Americii și Iran.

În ultimele 24 de ore, în SUA au fost raportate 33.618 cazuri confirmate, din care 1867 decese. Regiunile mai afectate sunt New York, New Jersey, Michigan, Louisiana și California.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Kate Middleton, PRIMA apariție după ce a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer
Kate Middleton, PRIMA apariție după ce a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Vedeta sexy ȘI-A MĂRIT TARIFUL după ce a apărut cu un MILIONAR! Cât cere acum pe oră
Vedeta sexy ȘI-A MĂRIT TARIFUL după ce a apărut cu un MILIONAR! Cât cere acum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Ce religie are Monica Bîrlădeanu. Experiența incredibilă care i-a schimbat viața
Ce religie are Monica Bîrlădeanu. Experiența incredibilă care i-a schimbat viața
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva în spațiu? Nu-i nimic, reparăm cu sârmă
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de Narcisa dau totul peste cap: „Dormea la mine…”
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes: „Plecam la ora 6:30 și mă întorceam aproape de miezul nopții acasă. Am mâinile atât de muncite.”
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Planta care te scapă rapid și definitiv de insecte. Mulți români o au în bucătărie, dar puțini știu la ce este bună
Planta care te scapă rapid și definitiv de insecte. Mulți români o au în bucătărie,...
Stațiunea din România pe care turiștii străini o compară cu Miami. “E mai mică și mai ieftină, sunt prețuri pentru toate buzunarele”
Stațiunea din România pe care turiștii străini o compară cu Miami. “E mai mică și...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Cântăreață scuipată, înjurată și dată afară de la filmările pentru Paște: „Am trăit o experiență traumatizantă”
Cântăreață scuipată, înjurată și dată afară de la filmările pentru Paște: „Am trăit o experiență...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja OBLIGATORIU
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
Circulația mașinilor pe motorină, INTERZISĂ în România, începând cu acastă dată. Decizie drastică a Uniunii Europene
Circulația mașinilor pe motorină, INTERZISĂ în România, începând cu acastă dată. Decizie drastică a Uniunii...
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
”M-am simțit folosită”. Elena Gheorghe, mărturii despre dificultățile din cariera muzicală
”M-am simțit folosită”. Elena Gheorghe, mărturii despre dificultățile din cariera muzicală
Anunțul important pentru românii care au o casă sau un apartament. S-a schimbat legea, ce trebuie să faci dacă închiriezi
Anunțul important pentru românii care au o casă sau un apartament. S-a schimbat legea, ce...
Floarea care își deschide petalele o dată la 10 ani. I se mai spune și “florea-cadavru” din cauza mirosului. Puțini știu de ea
Floarea care își deschide petalele o dată la 10 ani. I se mai spune și...