Cum găsești cel mai bun curs valutar din România pentru euro, dolar sau liră sterlină

Publicat: 29/03/2020 | 09:55

Pandemia de cornavirus afectează, firește, și piețele valutare din întreaga lume, iar România nu face excepție de la această ”regulă” impusă de criza medicală.

Românii urmăresc, în fiecare zi, ce se întâmplă pe piața valutară și cum cum reușește moneda națională să țină piept asalturilor repetate ale monedei europene. Leul s-a devalorizat, în ultima perioadă, iar pe piața valutară interbancară, spre exemplu, mișcările sus-jos sunt constante.

Banca Națională a României comunică, la 0ra 13.00 a fiecărei zile, cursul valutar oficial leu-euro, leu-dolar și leu-liră sterlină, iar trendul descendent al monedei naținale se reflectă și se va reflecta asupra vieții de zi cu zi. În ceea ce privește casele de schimb valutar, românii încearcă să descopere cursul valutar cel mai bun atunci când doresc să cumpere euro, dolari sau lire sterline, cu toate că – în general – diferențele nu sunt foarte mari, iar atunci când este vorba despre sume mici, așa cum se întâmplă în general, aproape că nici nu se observă.

Există foarte multe case de schimb valutar în România, fiecare dintre ele dorind să atragă foarte mulți clienți în această perioadă de criză medicală acută.

(CITEȘTE ȘI: ACHIZITIONAREA UNUI APARTAMENT 2 CAMERE IN CRAIOVA ESTE O INVESTITIE PE CARE TREBUIE SA O FACI DUPA O ANALIZA FOARTE AMANUNTITA A PIETEI IMOBILIARE!)

Informațiile oficiale despre cursul valutar, la ora 13.00

Vineri, 1 euro a fost cotat la 4.83 lei, iar 1 dolar a fost cotat de specialiștii BNR la 4,38 lei. Pe de altă parte, moneda britanică a înregistrat o creștere ușoară comparativ cu moneda națională, fiind cotată la 5,37 lei. Și moneda americană, și cea europeană, s-au aflat pe un trend ușor descendent în comparația cu moneda națională, ceea ce nu poate fi decît un semn bun pentru românii care, în plină criză de coronavirus, speră ca deprecierea leului să nu se accentueze, fapt nedorit care s-ar reflecta negativ în viața socială din România, la nivelul prețurilor.

(VEZI ȘI AICI: PLATA RATELOR SE AMÂNĂ PE PERIOADA PANDEMIEI. ULTIMELE DECIZII LUATE DE BNR)