Cum au reușit două femei să înșele un bârlădean prin metoda COVID. L-au „scuturat” de 5.500 de lei!

Publicat: 17/12/2020 | 17:29

Hoții au început să apeleze tot mai des la metoda COVID, o nouă metodă de a-i scutura de bani pe bătrâni. Două femei din Bârlad au reușit să sustragă din casa unui bărbat suma de 5.500 de lei, după ce au pretins în fața acestuia că îi pot oferi dezinfectant gratuit.

Un bătrân din Bârlad a trecut prin clipe de groază după ce două femei i-au intrat în casă și, cu ajutorul metodei COVID, au sustras din biblioteca acestuia suma de 5.500 de lei.

Potrivit informațiilor oferite de vremeanoua.ro, femeile au acționat prin metoda COVID, o nouă metodă de înșelătorie la care apelează tot mai mulți hoți de buzunare și nu numai.

I-au furat toate economiile agonisite

Una dintre femeile cu pricina l-a urmărit pe bătrânul de 89 de ani până la ușa apartamentului acestuia, spunându-i, ulterior, că este angajată la Primăria Bârlad și că a fost trimisă să ofere mostre gratuite de dezinfectant, din care victima sa să aleagă. Între timp, pentru a beneficia de dezinfectant gratuit, bătrânul a trebuit să completeze o cerere, iar la scurt timp, o altă femeie, „colegă” cu prima, a intrat în apartamentul bărbatului și l-a rugat politicos pe acesta să-i schimbe o bancnotă de 200 de lei. Bătrânul de 89 de ani a mers spre biblioteca în care își ținea economiile agonisite din pensie, moment în care cele două hoațe au văzut unde ține banii.

După ce l-au întrebat ce pensie încasează pe lună și bătrânul le-a spus că depășește suma de 800 de lei, femeile i-au spus că nu-i pot oferi dezinfectant gratuit, din cauză că are pensia prea mare și nu se încadrează.

În timp ce bătrânul era reținut în bucătărie de prima femeie, pentru a completa cererea respectivă, cealaltă a sustras banii acestuia din cartea în care îi avea ascunși și s-au făcut nevăzute, la scurt timp. Suspicios și bănuind că este ceva în neregulă, bătrânul a mers din nou la bibliotecă și a constatat că întreaga sumă de 5.500 de lei fusese furată, moment în care a alertat Poliția.

„Tata este un bătrân plin de bun simț și, când s-a trezit cu escroaca aia în casă, n-a avut curajul să o întrebe cum de a dat buzna în casa lui! Eu vreau să avertizez populația, în special pe cei care au părinți sau rude care stau singuri, să nu lase ușile deschise și să nu primească pe nimeni străin, orice le-ar oferi! Trebuie spus că Primăria nu oferă asemenea gratuități, nu trimite pe nimeni la ușile oamenilor! Ajutați-vă părinții sau rudele ca să nu cadă victime escrocilor!!”, a spus G.A, fiul bătrânului înșelat.

În aceste momente, Poliția face cercetări în acest sens, pentru ca cele două hoațe să poată fi depistate.