Cum au fost sancționați primarul și șoferul care i-au interzis unei eleve de etnie romă să folosească microbuzul școlar

Publicat: 17/06/2020 | 19:17

Cazul cutremurător al unei eleve de etnie romă din județul Ilfov, căreia i s-a interzis să folosească microbuzul școlar, nu a rămas fără ecou! Astfel, atât primarul comunei Petrăchioaia, dar și șoferul care sunt personaje cheie în această poveste tristă au fost sancționați pentru fapta lor.

Citește și: Un tânăr a fost prins în flagrant în timp ce introducea în țară droguri de peste un milion de euro

Cum au fost sancționați primarul și șoferul care i-au interzis unei eleve de etnie romă să folosească microbuzul școlar

Oficialii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au reacționat în cazul adolescentei de etnie romă dintr-o localitate ilfoveană. În urma unei ședințe, reprezentanții CNCD au ajuns la concluzia că hotărârea edilului comunei Petrăchioaia de a-i interzice elevei să meargă cu microbuzul școlar timp de o lună și a șoferului care a dat-o jos “reprezintă fapte de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate”, au relatat jurnaliștii de la Agerpres.

Pe numele amândurora a fost scrisă o amendă din partea celor de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării; primarul comunei Petrăchioaia din județul Ilfov a fost amendat cu 3.000 de lei, iar șoferul,  cu 1.000 de lei. Incidentul nefericit s-a înregistrat în toamna anului trecut, când edilul localității i-a interzis elevei de 13 ani să urce în microbuzul şcolar, după ce copila ar fi trântit uşa vehiculului, iar şoferul i s-ar fi adresat acesteia spunându-i: “cioară” şi “ţigancă jegoasă”.

Nu rata: Actorul Keanu Reeves este scos la licitație! Cât costă o întâlnire pe aplicația Zoom cu acesta

Tot astăzi, cei din cadrul CNCD au mai emis dat amenzi în alte două cazuri de discriminare a romilor. Consiliul a apreciat că segregarea elevilor de etnie romă la nivelul claselor a V-a în şcoala din Dăgâţa, judeţul Iaşi, reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate” şi în acest sens a amendat directorul instituţiei de învăţământ cu 2.000 de lei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi cu 4.000 de lei. În acest caz, Colegiul Director recomandă elaborarea unui plan de desegregare şcolară în judeţul Iaşi.

Descoperă și: BOR a anunțat noile reguli după ce s-a decis reluarea slujbelor în lăcașurile de cult! Condiția pe care credincioșii trebuie să o îndeplinească dacă vor să se spovedească