Cum au ajuns mafioții Republicii Moldova să acționeze pe teritoriul României, împotriva acesteia

Publicat: 14/02/2020 | 12:25

În octombrie 2013, câteva sute de oameni s-au adunat în Pungești, Vaslui, unde au protestat împotriva exploatării gazelor de șist. Dar se pare că aceste „revolte” au fost pregătite de foarte mult timp de niște personaje cel puțin ciudate, informează vox.publika.md.

Aceste proteste ar fi fost organizate de Nicolae Pascaru – admirator al lui Vladimir Putin – acesta susținând candidatura lui ”Țarului de la Kremlin” pentru decernarea premiului Nobel pentru Pace.  Totodată, este și liderul asociațiilor “moldoveniste”, filoruse și antiromânești, “Mișcarea Voievod” și “Scutul Moldovenesc”. Legăturile dintre Nicolae Pascaru și Rusia trec, de altfel, și prin Ungaria. Csibi Barna, cel care a spânzurat efigia lui Avram Iancu, este unul dintre susținătorii partidului extremist maghiar Jobbik. Jobbik este, scrie Anca Cernea în Evenimentul Zilei, “o formaţiune fascistoidă strâns legată de Mişcarea Eurasiatică din Rusia”. Gabor Vona, liderul Jobbik, a făcut în acest an o vizită lui Alexandr Dughin, la Moscova , cel mai important ideolog al lui Vladimir Putin.

În 2012, Nicolae Pascaru și Csibi Barna au organizat împreună, la Chișinău, un protest împotriva “imperialismului românesc” la adresa Republicii Moldova. În noiembrie 2012, la Miercurea Ciuc, Csibi Barna a protestat tot împotriva “imperialismului românesc”, afișând o pancartă pe care scria “Moldova nu e România!”

Steagul roșu cu cap de bour, promovat în locul tricolorului Republicii Moldova

Camarazii lui Nicolae Pascaru flutură un steag roșu cu un cap de bour. Acest steag este promovat de mai multe grupuri “moldoveniste” filoruse ce luptă împotriva “imperialismului românesc” care amenință să înrobească Republica Moldova. Aceste grupuri promovează steagul respectiv în locul tricolorului Republicii Moldova, identic cu cel românesc.

Acest steag a apărut, în mijlocul protestelor antiamericane și împotriva exploatării gazelor de șist de la Pungești. Cel care îi conduce este Ivan Muntean, fratele deputatului din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Iurie Muntean. Organizația lui Ivan Muntean de numește “Еу грэеск молдовенеште!”, “Eu grăiesc moldovenește” scris în litere chirilice. Același steag de la Pungesti apare la o alta organizatie filorusă și antiromânească, “Mișarea Național Democrată”, condusă de Viorel Furtuna, fost lt. col. în MAI din R. Moldova. Toate aceste organizații susțin că valahii au anexat Moldova, unirea principatelor de la 1859 trebuie anulată și refacută Moldova Mare, prin unirea Moldovei din România cu Republica Moldova, în Uniunea Eurasiatică.

Toate aceste organizații susțin că valahii au anexat Moldova, unirea principatelor de la 1859 trebuie anulată și refacută Moldova Mare, prin unirea Moldovei din România cu Republica Moldova, în Uniunea Eurasiatică.

 

Manifestații anti-americane și cei care le organizează

Principalii organizatori ai manifestațiilor anti-americane sunt protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu și Lucian Timofticiuc, un jurnalist din Vaslui care deține principalul cotidian local. Să ne reamintim un moment important în punerea informațiilor cap la cap. În februarie 2007, Lucian Timofticiuc era primit oficial la Chișinău de președintele de atunci al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, în calitate de lider al Asociației Moldovenilor din România.

A doua zi, Timofticiuc era dus în Parlamentul de la Chișinău, unde în uralele comuniștilor rusofili a trecut la acuzații împotriva României.  Mai apoi, comuniștii i-au organizat lui Timofticiuc o conferință de presă, iar seara o emisiune la postul public, Moldova 1.

NotăOpiniile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă poziția site-ului CANCAN.ro, postului Publika TV sau Publika.MD (Citește articolul integral AICI)