Cum așteaptă românii Paștele la malul mării

Publicat: 01/05/2021 | 17:01

Lume multă pe faleza de la Cazinoul din Constanța de 1 Mai! Soarele, fără dinți și deloc deranjat de vântul rece din zilele precedente, i-a îndemnat pe localnici, și nu numai, să iasă la pas, la o plimbărică scurtă. Nu a fost deloc așa cum anunțau autoritățile locale, că va fi plin de polițiști în patrulare! Puține uniforme s-au zărit, dar nici nu a fost nevoie, pentru că ”plimbăreții” au respectat, în mare, regulile.

Traseul e mult prea cunoscut de cei care și-au clădit viața în Constanța. Din zona teraselor din portul de yahturi se ajunge pe faleza care cuprinde celebrul Cazinou, aflat acum în reconstrucție. E de bine, însă, după ce ani întregi o întreagă țară a știut că patrimoniul cultural fusese condamnat la o ”moarte” lentă, în ruine. Pe acolo și-au făcut loc tineri și vârstnici chiar de 1 Mai și înainte de Înviere, au ”tras” instantanee sau și-au plimbat nepoțeii năstrușnici. Balonașe de vânzare, o pictură rapidă care să-ți amintească de 1 Mai la mare sau o notă mizicală dată de clapele unui acordeon strunit de un bătrânel la fel de cunoscut precum Cazinoul. (CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CLUBURILE DE PE LITORAL, DE 1 MAI. LUCIAN BODE A FĂCUT ANUNȚUL)

Constănțenii au ieșit la plimbare pe faleza de la Cazinou, de 1 Mai, înainte de Înviere

Cum au petrecut constănțenii de 1 Mai, înainte de Inviere

Zona teraselor din portul de yaht-uri este chiar plină ochi! Una lângă alta, terasele au fost ocupate fără limite, iar scoicile în sos de roșii sau în vin alb au fost la mare căutare. Și plimbările pe lângă vaporașele colorate au fost la ordinea zilei. Apoi, numai bună o bere rece sau o limonadă cu mentă.

Piața Ovidiu, Centrul Vechi al Constanței, nu a fost uitat. Terasele de acolo s-au ocupat și ele, iar plimbările pe aleile strâmte și peitruite cu granit au fost la ordinea zilei. (CITEȘTE ȘI: CARE SUNT RESTRICȚIILE ÎN PERIOADA DE PAȘTE 2021. CUI I SE PERMITE CIRCULAȚIA ÎN NOAPTEA DINTRE 1 ȘI 2 MAI)

Galeria foto pe care CANCAN.RO v-o prezintă este edificatoare. Aveți imagini din port, de pe faleză, de la emblematicul Cazinou al Constanței, de pe plajă sau din Piața Ovidiu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.