Cum arată până acum lucrările la instalarea spitalului de nivel ROL 2 la Institutul „Ana Aslan”! FOTO

Publicat: 22/03/2020 | 19:23

Continuă lucrările pentru instalarea spitalului de nivel ROL 2 la Institutul „Ana Aslan”! Armata României lucrează la foc continuu de patru zile pentru amenajarea tuturor containerelor în curtea spitalului din Otopeni. Potrivit informațiile complexul medical mobil va fi gata în aproximativ patru zile. Va trebui, însă, să fie certificat și autorizat pentru tratarea tuturor cazurilor ușoare și medii de Covid-19.

Armata României a publicat imagini duminică (VEZI GALERIA FOTO), cu noul spital mobil care va fi disponibil bolnavilor de coronavirus. După patru zile de muncă continuă, militarii au reușit să contureze primele încăperi ale complexului medical.

Continuăm lucrările pentru instalarea spitalului de nivel ROL 2 la Institutul „Ana Aslan”!

Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere containere și corturi medicale – cu facilități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare.

Acest spital va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19. Contați pe noi! România, fii puternică!, a transmis Armata României pe pagina de Facebook.

 Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Oliver Anghel, a precizat că acest campus medical cuprinde peste 35 de containere şi peste 30 de corturi, în acestea din urmă urmând să fie plasate persoanele care trebuie să stea în izolare sau carantină. Modul în care vor fi direcţionaţi pacienţii către acest spital va fi stabilit de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

„Practic va fi un campus militar – facilitatea medicală mobilă de tip ROL 2 şi o tabără de corturi. Capacitatea va fi stabilită în funcţie de cazuistică. În această facilitate medicală vor fi tratate cazurile uşoare şi medii COVID-19. În cadrul acestei unităţi medicale vor lucra specialişti de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Carol Davila din Bucureşti, acesta având şi rolul de a pregăti cadre medicale care vor deservi această facilitate”, a explicat Anghel, presei.