Cum arăta Lia Olguța Vasilescu la începutul mandatului de primar al Craiova. FOTO

Publicat: 18/01/2020 | 12:38

Lia Olguța Vasilescu a absolvit Facultatea de Litere și Istorie din Craiova, specializarea română–italiană (în anul 1997) și Colegiul Național de Apărare în anul 2001, fiind, totodată, doctor în sociologie al Universității București.

Lia Olguța Vasilescu a intrat în politică în 1991, înscriindu-se în partidul condus de Corneliu Vadim Tudor, România Mare. În 200o, a candidat pe listele partidului pentru un loc de deputat, fiind, până în 2004, și purtător de cuvânt al Partidului România Mare. La finalul anului 2007, Lia Olguța Vasilescu a părăsit PRM, înscriindu-se în Partidul Social Democrat, iar între 2008 și 2012 a fost senator.

În luna iunie a anului 2012, Lia Olguța Vasilescu a demisionat din Parlament după ce a devenit primar al Craiovei. A fost, ulterior, ministru în mai multe guverne, iar activitatea politică pe care a desfășurat-o a dus, în unele momente, la ”clinciuri” publice în care a fost angrenat și președintele Iohannis.

Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu NU va lua numele de familie al soțului ei, Claudiu Manda

Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda s-au căsătorit în fața primarului Craiovei, Mihail Genoiu, iar fericita mireasă a ținut să precizeze precizat că nu își va schimba numele de familie după căsătorie. “Tata și-a dorit băiat și i-am promis că nu îmi schimb numele”, a dezvăluit fostul ministru al Muncii.

“Le mulțumim tuturor celor care au transmis mesaje de felicitări. Este un eveniment privat, ne dorim să rămână așa. Am ales special ziua dragostei românești. O să petrecem cu un grup de prieteni apropiați”, a spus și Claudiu Manda, după căsătoria civilă.