Cum arăta Andreea Bălan când avea doar 10 ani. Imagini de arhivă. A luat microfonul și…

Publicat: 08/04/2020 | 12:15

Andreea Bălan, una dintre cele mai respectate artiste din showbiz-ul românesc, a început să cânte la vârsta de zece ani, îndemnată de tatăl său, Săndel Bălan.

Săndel a fost primul care i-a compus mai multe piese care au impresionat publicul din Ploiești, orașul natal al artistei.

În cadrul acestor recitaluri, Andreea a fost remarcată de Mihai Constantinescu, fiind invitată de acesta în emisiunea pentru copii, „BaDa BaNu”, difuzată pe TVR1. Ulterior, mica artistă pe atunci a mai fost invitată și la alte emisiuni specifice, cum ar fi „Feriți-vă de măgăruș”, „Abracadabra”, „Video Magazin” și „Tip top mini top”.

Cea mai mică prințesă a Europei

În acea perioadă, Andreea a participat la o mulțime de concursuri, cel mai important fiind „Festivalul Internațional Micul Prinț”, unde Andreea a fost numită ”Mica Prințesă a Europei”, premiu înmânat de președintele României de la acea vreme, Emil Constantinescu.

În adolecență Andreea a devenit cunoscută ca membră a duetului Andrè, în cadrul căruia a activat între anii 1998 și 2001 și a lansat 7 albume. A influențat tinerele prin moda platformelor, denumite generic „șenile”, a codițelor, a fustelor mini și a sânilor evidențiați cu sutiene push-up. Formația a primit în 2002 patru discuri de platină și unul de aur pentru cele 1.500.000 de exemplare ale albumelor vândute.