Cum arată acum Michael Schumacher. E schimbat total la 6 ani de la accident

Publicat: 31/12/2019 | 09:32

Duminică, 29 decembrie 2019, s-au împlinit șase ani de la ziua fatidică în care Michael Schumacher a avut un accident cumplit în timp ce schia în Alpii Francezi. În tot acest timp, familia celebrului pilot a decis să nu ofere prea multe informații despre starea lui de sănătate sau să facă publice imagini, dar la începutului acestui an, el a fost surprins pe terasa vilei sale din Elveția. De curând însă, un reputat medic italian a oferit o imagine despre modificările suferite de o persoană, care a trecut printr-un accident grav, exact ca cel al lui Michael Schumacher.

Citește și: Willy Weber, omul care l-a descoperit pe Michael Schumacher: “Nu mi-am văzut niciodată elevul după accident. Am suferit ca un câine”

Dr. Nicolae Acciarri, mărturii despre afecţiunile vizibile ale lui Michael Schumacher

În cadrul unui interviu pe care l-a acceptat să-l dea recent, Nicolae Acciarri, neorochirurg la spitalul Bellarria din Bologna, a creionat care ar putea fi afecţiunile vizibile suferite de Michael Schumacher, la şase ani de la accidentul petrecut la schi.

“Trebuie să fiu prudent în afirmaţiile pe care le fac, pentru că nimeni nu e sigur despre diagnosticul lui, iar foarte puţine aspecte sunt dezvăluite. E clar că, dacă mă raportez la cazul campionului (n.r.: Michael Schumacher), la şase ani de la trauma suferită, s-a schimbat, din cauza traumei la creier suferite, dar şi din cauză că e imobilizat la pat. Organismul se deterioriează, muşchii se atrofiază, iar conformaţia corpului se modifică”, a declarat Nicolae Acciarri pentru Motorsport.com.

Pe 3 ianuarie 2019, Michael Schumacher a schimbat prefixul… a împlinit 50 de ani.

Citește și: Gina Schumacher, fata lui Michael Schumacher, fotografie emoționantă cu tatăl său, la aniversărea a 50 de ani

“Starea în care se află necesită o atenţie medicală sporită. Schumi va lua contact cu cei apropiaţi pentru a-l menţine activ, dar va avea nevoie şi de o echipă medicală pentru a preveni traume ulterioare, pe termen lung. Mă refer la prevenirea atrofiei musculare, osteoporozei şi chiar la prevenirea afectării altor organe. Totuşi, e greu de spus care e starea sa de sănătate acum”, a mai spus neurochirurgul italian Nicolae Acciarri, conform sursei citată mai sus.

Michael Schumacher, peste 20 de milioane de euro pentru tratament

În vârstă de 50 de ani, Michael Schumacher nu a mai fost văzut în public de mai bine de patru ani când a suferit acel accident înfiorător în Alpii Francezi. El s-a lovit puternic în zona capului în urma incidentului produs pe 29 decembrie 2013, în timp ce schia pe o pârtie din Alpii Francezi. După accident, fostul campion la F1 a fost băgat în comă indusă timp de șase luni și, ulterior, a fost supus unui tratament în Elveția.

Fostul campion de Formula 1 s-a născut pe 3 ianuarie 1969 în Hürth, Germany. El s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Corinna Betsch, în 1995. Ei au împreună doi copii: Mick Schumacher, Gina-Maria Schumacher.