Cum arată acum fetița hrănită doar cu pufuleți și ceai. Are 10 ani și…

Publicat: 09/06/2020 | 10:52

Povestea micuței Florentina, din Vaslui, impresiona o țară întreagă în urmă cu șase ani. Avea doar patru ani, cântărea doar cinci kilograme! Mama ei o hrănise până atunci doar cu pufuleți și îi dădea să bea ceai.

CITEȘTE ȘI: APELUL SFÂȘIETOR LA 112. O BĂTRÂNĂ DIN VASLUI A CERUT DE MÂNCARE! CE AU FĂCUT POLIȚIȘTII

Florentina a ajuns în stare extrem de gravă la secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență din Vaslui, într-o stare gravă. Au fost anunțate atunci Poliția și reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Vaslui, scrie VIVA! Medicii chiar erau rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire.

După tratamentele perfuzabile administrate şi cu o alimentaţie adecvată şi-a dublat greutatea, a învăţat să meargă şi să vorbească. Medicul Maia Tudose, de la Spitalul de Copii Sfânta Maria, s-a adașat de fetiță și a decis s-o adopte. „Micuţa care a crescut pe holurile Spitalului de Copii din Iaşi este acum o fetiţă frumoasă, deşteaptă şi sănătoasă. La mulţi ani, draga mea! Ştii că eşti o fetiţă norocoasă şi îţi doresc ca norocul ăsta să te însoţească toată viaţa. Sper să ai parte numai de mo­mente fericite, aşa cum ştii că le oferi mereu celor care te înconjoară”, scria pe contul lui de Facebook, de ziua Florentinei, prof.dr. Marin Burlea, cel care a ajutat-o pe fetiţă încă de când a ajuns la spital.

NU RATA: SFÂȘIETOR! O TÂNĂRĂ MĂMICĂ ȘTIE CĂ VA MURI CURÂND, AȘA CĂ A ORGANIZAT TOTUL: CE LE-A PREGĂTIT FETIȚELOR EI

„Pentru toate clipele dificile prin care a trecut, soarta a răsplătit-o acum cu o familie de la care primeşte non-stop iubire. Micuţa care obişnuia să-mi spună tata, e acum un copil frumos, vesel, inteligent, energic”, mai scria medicul.

Cum arată acum fetița hrănită doar cu pufuleți și ceai

Părinții micuței Flori erau din comuna Soleşti, judeţul Vaslui, şi au fost decăzuţi din drepturi după ce autorităţile au stabilit că fetiţa a fost înfometată, fiind hrănită doar cu ceai şi pufuleţi.

VEZI AICI: GESTUL SFÂȘIETOR FĂCUT DE O ASISTENTĂ INFECTATĂ CU COVID-19, ÎNAINTE SĂ MOARĂ. I-A TRIMIS FIICEI POZĂ CU MASCA PE FAȚĂ, APOI…

În 2016, mama naturală a fetiţei s-a stins din viaţă, iar apoi tatăl micuţei a acceptat ca aceasta să fie dată spre adopţie. „Nu ne-am gândit atunci să o adoptăm în mod cert – pur și simplu ne-am atașat de ea. Plimbările au fost multe și din ce în ce mai dese. Ea avea deficiențe de vorbire și trebuia preluată de un centru de plasament pentru copii cu handicap. Din momentul în care am auzit că am putea să pierdem am luat hotărârea de a face ceva și am reușit asta prin plasamentul de urgență în vederea adoptării”, a povestit Dr. Dragoș Tudose.

Flori are acum 10 ani și este fericită alături de familia ei, care s-a mărit cu gemeni.