Cum arată acum doctorul Yassin, personajul-cheie în dosarul teroristului Hayssam

Publicat: 06/03/2021 | 23:36

CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, imagini inedite, de ultimă oră, cu personajul-cheie din dosarul teroristului Omar Hayssam. În 2005, medicul sirian Mohamad Yassin a fost cel care ar fi luat legătura, cu ajutorul serviciilor secrete, cu răpitorii celor trei jurnaliști și ar fi contribuit esențial la eliberarea lui Ovidiu Ohanesian – reporter la “România liberă”, Marie Jeanne Ion, reporter şi Sorin Mişcoci cameraman – ambii de la Prima TV.

Zilele trecute, CANCAN.RO l-a întâlnit în traficul din București pe doctorul sirian Mohamad Yassin, unul dintre personajele-cheie din dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak. La volanul autoturismului său, un Volkswagen Touareg, sirianul părea să aibă un traseu bine stabilit.

Acesta a condus direct către locuința sa din zona de nord a Capitalei.

Mohamad Yassin, la volanul bolidului sau de lux, în traficul din București

Odată ajuns la destinație, pesonajul-cheie din dosarul lui Omar Hayssam și-a parcat bolidul de lux, după care a coborât tacticos și s-a retras în intimitatea locuinței sale.

După cum se poate observa și în imaginile prezentate, în premieră de CANCAN.RO, sirianul care a jucat un rol important în eliberarea jurnaliștilor răpiți în Irak pare să fie extrem de schimbat.

Nu mai poartă mustață și pare că se confruntă cu câteva kilograme în plus. Timpul pare să-și fi pus serios amprenta pe fizicul doctorului sirian. (NU RATA: CEL MAI CUNOSCUT TERORIST AL ROMÂNIEI ESTE ȘI DATOR VÂNDUT. OMAR HAYSSAM, EXECUTAT SILIT PENTRU 1,5 MILIOANE €)

Doctorul Yassin, personaj-cheie în cazul jurnaliștilor răpiți în Irak

Acuzat de trafic de influență în urmă cu șase ani

În primăvara anului 2015, magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea DNA privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mohamad Yassin, acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2014 – martie 2015, Mohamad Yassin, în mod direct şi prin intermediul lui Tahli Fadel, a pretins de la doi denunţători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influenţa exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desfiinţării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, şi el denunţător în cauză, cu consecinţa punerii în libertate a acestuia din urmă. (VEZI ȘI: CELEBRUL OMAR HAYSSAM ÎI TERORIZEAZĂ PE GARDIENII CARE ÎL PĂZESC)

Mohamad Yassin ajunge acasă

Fiii doctorului Mohamad Yassin au susținut că tatăl lor a fost ținta unui atentat

La scurt timp după ce a fost încarcerat preventiv pentru trafic de influență, fiii doctorului sirian au lansat un scenariu demn de filmele de spionaj. La momentul respectiv, aceștia au susținut că tatăl lor a fost ținta unui atentat, iar cineva încearcă să-l otrăvească în arest. Potrivit lor, Omar Hayssam ar fi încearcat astfel să se răzbune, după ce mărturiile doctorului i-au adus condamnarea.

“Doctorul Yassin este otrăvit pur și simplu. Are o stare deplorabilă, a scăzut în greutate 34 de kilograme. Este dus la analize, s-au găsit foarte multe probleme inclusiv cu stomacul. Bănuim că din cauza că a îngurgitat otrăvuri, substanțe care i-au atacat organismal”, susținea avocatul acestuia, Tonel Pop.

“A mai încercat Omar să îl omoare pe Yassin în 2005 ca să nu sesizeze autoritățile în legătură cu ceea ce a făcut. Ceea ce încearcă sa facă Omar Hayssam este o înscenare ca să i se mai reducă pedeapsa”, afirma, la vremea respectivă, Abdul Yassin, fiul lui Mohamad Yassin.

Achitat definitiv de Curtea de Apel București

În toamna anului 2017, medicul Mohamad Yassin a fost achitat de Curtea de Apel București pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în dosarul în care a fost acuzat de DNA că i-a cerut 2 milioane de euro lui Omar Hayssam pentru a-l ajuta pe sirian să scape de închisoare.

Inițial, Tribunalul București i-a condamnat în octombrie 2016 pe Mohamad Yassin și Tahli Fadel la 3 ani închisoare cu suspendare, respectiv 2 ani și 6 luni cu suspendare, însă Curtea de Apel București a admis apelurile celor doi și a dispus achitarea lor, printr-o decizie definitivă.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.