Cum ajung plocoanele din portbagaj la mafiotul de la ANIF. Filiera ”Buhaiu & cărăușul”

Publicat: 13/12/2019 | 22:55

”O mână spală pe alta”. Aforismul care, la origine, exprima ideea colaborării, în sens bun, primește alte conotații când vine vorba de funcționarea Administrației Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF), condusă de celebrul „Busi”. Aici, ”colaborarea” pare că se referă la încrengături de tip ”cunoștințe, rubedenii, oamenii noștri de onoare” . ”Busi” – Florin Ionuț Barbu, președintele ANIF – are grijă de oamenii săi, cei pe care i-a numit în funcții-cheie sau cei cu care face afaceri la nivel ”înalt”, iar aceștia din urmă sunt atenți să depună ofranda pe altarul prieteniei financiare de fiecare dată când este nevoie și, mai ales, de Crăciun sau de Paște. Sărbătorile trezesc spiritul dărniciei și al recunoștinței în sufletele celor care trebuie să mulțumescă șefului pentru beneficiile – funcții bine remunerate, contracte de sute de mii de euro pentru ”firmele de casă” etc. – pe care le-au primit de-a lungul anului. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a intrat în posesia unor informații exclusive din care reiese că acest ”carusel al recunoștinței” funcționează ireproșabil, iar cei integrați în sistem nu precupețesc niciun efort și nicio sumă pentru a mulțumi cum se cuvine ”Mafiotului de la ANIF”. (CITEȘTE ȘI: CEAS DE BUGETAR… MAFIOTUL DE LA ANIF A APĂRUT LA UN INTERVIU OFICIAL CU UN HUBLOT DE 15.000 €!)

O misterioasă mașină cu număr de Iași ajunge în fața unui hotel de pe Șoseaua Olteniței. Este vorba despre un Logan MCV albastru-închis, condus de un șofer trimis de șef pentru a deschide terenul. Respectivul deținător de funcție de conducere este șef de birou și nu ia cameră la același hotel cu șoferul, preferând să se cazeze, ”sub acoperire”, în altă parte.

Conform informațiilor obținute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, portbagajul mașinii Loganului MCV este burdușit cu plocoane. Șefii de la București sunt mulți, ”Busi” este boss, ”atențiile” e musai să ajungă exact acolo unde trebuie, în timp util, iar șoferul și-a învățat bine lecția. Filiera ”Buhaiu & cărăușul” funcționează la parametri maximi. (VEZI ȘI: ”MAFIOTUL DE LA ANIF” + SĂGEATA BARONILOR DE OLT AU SĂRBĂTORIT CU VIN ROȘU ȘI TRABUCURI LOVITURA DE PESTE 50 MILIOANE €!)

Șoferul lui ”Buhaiu”, misiunea ”Cadourile”

”Buhaiu”, ”sluga” și plocoanele duse la sediul central ANIF

Joncțiunea dintre șofer și șeful de birou – zis ”Buhaiu” – este făcută la primele ore ale dimineții, pentru că plocoanele trebuie să ajungă cât mai repede la destinatari. Altfel, Florin Ionuț Barbu, președintele ANIF, zis ”Busi”, se poate simți atins în amorul propriu, iar contractele viitoare – sume impresionante, firește, venite de la bugetul statului, ”vaca de muls” care nu protestează niciodată – pot ajunge în altă parte, mai precis la cei care reușesc să fie primii atunci când vine vorba despre peșcheș. (VEZI AICI: BARONUL PAUL STĂNESCU ȘI BOSSUL DE LA CJ OLT PREGĂTESC UN MEGA-TUN PE ULTIMA SUTĂ DE METRI LA CNAIR)

Șeful de birou care s-a trezit cu noaptea în cap a obținut funcția respectivă prin ”amabilitatea” lui ”Busi”, reușind să o și păstreze – spun sursele CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România – prin ”hoție, tupeu și mită”. Și-a văzut visul cu ochii și a ajuns șef, având în mâini pâinea și cuțitul, însă trebuie să se dovedească un partener docil.

”Buhaiu” manevrează combustibilul lunar, adeverințele pentru subvenția de motorină, pentru apa pompată, materiale diverse, vaselină, uleiuri. Acestea ar trebui folosite în desfășurarea activității din fiecare lună, numai că ”Buhaiu” le-ar valorifica în folosul propriu. Și, pentru a nu fi eliminat din sistem, șperțul luat de la firmele de pază – de pe urma contractelor sau de la constructori – ar ajunge în vârful piramidei financiare, la sediul central ANIF. (NU RATA:  SOȚIA I-A CERUT DIVORȚUL CELUI MAI BOGAT ROMÂN)

Plocoanele vor ajunge la ”Mafiotul de la ANIF”

Și, de Paște sau de Crăciun, ”marfa” ajunge acolo unde trebuie, fiind cumpărată de… subordonați. Este un adevărat lanț al cadourilor care nu face altceva decât să susțină ”relațiile” și să deschidă – ceea ce este și mai important – noi perspective financiare în viitorul apropiat și mediu. ”Buhaiu”, de altfel, nu acționează de unul singur, având și un subordonat – ”sluga”. Acesta confirmă foile de parcurs, el manevrează motorina, materialele, tot ceea ce hotărăște… ”Buhaiu”, potrivit surselor CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România. (NU RATA: VACANȚĂ ÎN CUBA ÎN RESORTURI EXCLUSIVISTE & IAHTURI LUXOASE PENTRU ”TRIPLETA” DE LA OLT CARE A JEFUIT BUGETUL DE STAT)

Mafia firmelor de pază și posturile imaginare

În discuție ar intra și materiale rezultate în urma dezafectării lucrărilor care sunt reabilitate prin investițiile noi –  e vorba despre tone de fier din conductele vechi care sunt înlocuite, tone de motoare electrice, de utilaje-pompe, materiale cărora li s-ar pierde urma, motorină de la ANIF pentru șefii din județe, materiale pentru lucrări care ajung… tot la șefi. Și nu numai, potrivit surselor citate.

Administrația Națională de Îmbunătățiri Funciare încheie contracte, de pildă, cu diferite firme de pază. Acestea asigură, firește, paza, monitorizează și patrulează. Sursele noastre spun că majoritatea acestor firme sunt ”de casă”, ceea ce înseamnă că sunt conduse de oameni foarte apropiați conducerii ANIF. Trecând peste sumele impresionante pe care ANIF le plătește acestor firme, trebuie menționat și un ”amănunt” senzațional, o dovadă în plus că – așa cum scriam la începutul materialului – ”o mână spală pe alta”. (NU RATA: UN BĂRBAT DIN ORADEA, TUN DE 278.000 DE EURO ÎN GERMANIA. CARE ERA ”REȚETA SUCCESULUI” FINANCIAR

La respectivele firme de pază ”lucrează” și… unii angajați ai ANIF. Astfel, ”aleșii” prestează cu jumătatea de normă la firmele de pază și cu normă întreagă la… Administrația Națională de Îmbunătățiri Funciare. Iar acum vine o altă bombă. Locurile de pază – posturile, așa cum sunt numite – sunt… imaginare. Ele ar fi fost prevăzute doar pentru ca alte sume consistente să intre în buzunarele șmecherilor decidenți.  (CITEȘTE ȘI: CUM ASFALTEAZĂ FIRMELE DE CASĂ ALE BARONULUI DE OLT DRUMURILE JUDEȚENE DIN VÂLCEA)

”Busi”, o rotiță bine unsă

Florin Ionuț Barbu, zis ”Busi” – șeful ANIF (celebra Agenție Națională de Îmbunătățiri Funciare) – poate fi caracterizat drept una dintre rotițele bine unse ale unui angrenaj financiar complex. La mai multe mâini sunt învârtite milioane de euro, schema fiind foarte bine pusă la punct. Tocmai de aceea funcționează de atâta vreme. Personajele principale prezente pe ”afișul” afacerii sunt Paul Stănescu, ”baron” de Olt, Marius Oprescu  – șeful Consiliului Județean Olt, mâna dreaptă a lui Stănescu -, deputatul Marius Iancu, omul de afaceri Vali Țițirigă, supranumit ”Norocosul Licitațiilor”, Adi Barbu (fost șef ANIF), Cătălin Rotea – director al Spitalului Municipal Slatina, ”puntea de legătură” între județele Olt și Vâlcea, atunci când vine vorba despre licitații ANIF -, plus, firește, Florin Ionuț Barbu (”Busi”), cel care, în prezent, ”taie și spânzură” la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. (CITEȘTE ȘI: ANA, ȘEFĂ DE BORDEL LA 16 ANI: ”MAMA E SECRETARĂ LA PRIMĂRIE, TATI LUCREAZĂ ÎN CONSTRUCȚII”)

Florin Ionuț Barbu, cunoscut în ”echipă” sub numele de ”Busi”, este bugetar. Gestionează cu succes financiar deplin licitațiile organizate de instituția pe care o patronează, cu acel simț de răspundere care demonstrează zicala ”o mână spală pe alta” , și se integrează în peisaj cu o lejeritate demnă de o cauză mai bună. Dar omul e ”bazat”, fiindcă atunci când îl ai în spate pe Paul Stănescu  – unii îi spun ”baron”, alții ”păpușar” – te simți, cotidian, în al nouălea cer. (VEZI AICI: FABULOASA POVESTE A CELUI MAI BOGAT ROMÂN. DANIEL DINES A ”BIFAT” 3 DIVORȚURI ÎN ULTIMII 6 ANI!)

Ceasul de 15.000 de euro

Cu ceva timp în urmă, ”Busi” a fost intervievat de Agenția Națională de Presă AGERPRES și, din ceea ce spune, fermierii români ar trebui să se considere niște fericiți atunci când vine vorba despre sistemul de irigații, subiect de interes național, de altfel. Omul e în temă, la o primă vedere toate lucrurile sunt bune și se fac eforturi uriașe – limba de lemn nu a murit – pentru bunăstarea permanentă a celor care scot bani din agricultură. (NU RATA: NOUL ”REGE AL IMOBILIARELOR”A RĂVĂȘIT CAPITALA CU ULTIMUL MODEL DE PORSCHE SPEEDSTER. PREȚ DE CATALOG: PESTE 300.000 €!)

”Ar fi nevoie de aproape de 500 milioane euro ca să creezi o infrastructură secundară de irigaţii pentru 500.000 de hectare. Din 2021, dacă se deschide programul şi se pot aplica proiecte, reabilitarea durează undeva la maximum trei ani. Evident, dacă te implici şi dacă sunt sume alocate, dar eu nu cred că poate cineva să-şi permită să taie programul acesta de apă gratuită întrucât aduce un beneficiu extraordinar atât statului, cât şi fermierilor”, spune șeful ANIF, conform agerpres.ro. Ideea ar fi că se poate și mai mult, numai că nu există, cel puțin deocamdată, fonduri. Dar o spune un bugetar care se afișează cu un ceas Hublot Big Bang de… 15.000 de euro. (CITEȘTE ȘI: SECRETUL RUȘINOS PE CARE ÎL ASCUNDE ALEXANDRU CUMPĂNAȘU)

Firma ”de casă” a lui ”Busi”

Înaintea lui Florin Ionuț Barbu, zis ”Busi”, la ANIF a fost șef Adi Barbu. Acesta, prin firma lui de casă pe nume PANADRIA, a obținut contracte uriașe din bani publici. Nu direct de la ANIF, firește, ci printr-o altă schemă ingenioasă, de la Consiliul Județean Vâlcea. Actualul boss de la ANIF, Florin Ionuț Barbu – ”Busi”, ar fi fost catapultat în vârf de Marius Oprescu, astfel că i-ar fi dator vândut. Cum scapă de datorie? Foarte simplu: o stinge atribuindu-i contracte de peste 50 milioane de euro firmei controlate de Vali Țițirigă.

Dar și ”Busi” are o firmă de casă, Carmin PopStar Prod S.R.L., din județul Olt. Cu mai mulți ani în urmă, firma era un simplu service, dar societatea a obținut contracte ”grase” de la instituțiile publice. Firma ar fi fost înființată peste noapte în Slatina, special în acest sens, chiar de către “Busi”. Potrivit unor surse CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, această societate urmează să câștige lucrări în valoare de zeci de milioane de euro. (VEZI ȘI AICI: CE DECIZIE A LUAT INSTANȚA CU PRIVIRE LA TEMUTUL MAFIOT ITALIAN CAPTURAT LA PITEȘTI)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)