Cum a vrut o femeie din Suceava, oraș aflat în carantină, să fugă la muncă în Germania

Publicat: 17/04/2020 | 11:58

O femeie din Suceava a vrut să înșele autoritățile și să plece în Germania, la muncă. A fost prinsă pe aeroportul din Cluj, cu puțin timp înainte de îmbarcare. Municipiul Suceava și opt sate din jurul acestuia sunt în carantină, în urma focarului de coronavirus care s-a declanșat în rmă cu aproape o lună. (CITEȘTE ȘI: CINE ESTE VICTIMA CU NUMĂRUL 400 A VIRUSULUI COVID-19. A FOST LUATĂ DE PE STRADĂ ȘI…)

Femeia din municipiul Suceava a fost depistată, joi, pe aeroportul din Cluj în timp ce încerca să plece cu un avion în Germania. Aceasta își stabilise reședința într-o comună din județ, cu totul diferită decât cea în care locuia, și care nu se afla în carantină, pentru a putea pleca liniștită peste hotare.

Femeia, cercetată penal

Acum, femeia este cercetată penal, fiind acuzată de zădărnicirea combaterii bolii. (NU RATA: DEVIN NULE TOATE ORDONANȚELE MILITARE?! STAREA DE URGENȚĂ DIN ROMÂNIA AR PUTEA FI ANULATĂ DE CURTEA CONSTITUȚIONALĂ)

”Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele unei femei cu domiciliul în municipiul Suceava, zonă declarată în carantină întrucât este una cu focar de infecţie de COVID-19. Aceasta intenţiona să călătorească în Germania, fără avize epidemiologice. În urma cercetărilor a rezultat că suspecta şi-a stabilit în urmă cu două zile reşedinţa într-o altă comună din judeţul Suceava, care nu este declarată în carantină”, au arătat procurorii clujeni într-un comunicat, potrivit Mediafax.