Cum a reușit Diana Maftei, o polițistă din Iași, să salveze de la moarte un adolescent care dorise să se sinucidă

Publicat: 11/03/2020 | 07:36
Polițiștii au parte, prin natura meseriei, de experiențe pe care – cu certitudine – nu le pot uita niciodată. Cu atât mai mult atunci când este vorba despre o… tentativă de sinucidere. Doar o intervenție rapidă și sângele rece fac ca în astfel de situații să nu se ajungă la o tragedie.
Un adolescent din Iași a încercat să se spânzure – motivele nefiind, încă, date publicității -, iar un vecin a reușit să ajungă lângă el și să taie frânghia. Numai că tânărul se afla într-o stare gravă, iar după ce s-a primit apelul prin disperatul poliției a fost nevoie de intervenția rapidă a polițistei Diana Maftei. Aceasta s-a deplasat de urgență l alocația respectivă și, fără să mai stea pe gânduri, a acordat tânărului primul ajutor. I-a făcut acestuia masaj cardiac, în timp ce colegul său a chemat o ambulanță. Polițista s-a transformat, ad-hoc, în paramedic, iar atunci când au ajuns salvatorii adolescentul era conștient. Acum, tânărul se află în afara oricărui pericol.
”#Polițistul zilei este azi, în opinia mea, agent de poliție Diana Maftei, o polițistă tânără, din promoția septembrie 2019. Diana își desfășoară activitatea într-o comună din jud. Iași și azi, aflându-se în patrulare cu colegul său, au fost anunţaţi prin dispecerat despre faptul că un minor dintr-o comună învecinată a încercat să se spânzure, iar un sătean a intervenit în ultimul moment, tăindu-i funia. Adolescentul se zbătea între viaţă şi moarte, intrase în stop cardiac atunci când poliţiştii au ajuns la faţa locului. Diana a sărit din maşină, începând să facă masaj cardiac băiatului, iar colegul său a chemat ambulanţa. Până la sosirea echipajului medical, cei doi poliţişti au jucat perfect rolul de paramedici. Tânăra mea colegă, cu nici jumătate de an de experienţă, a acţionat eficient, ca la carte, victima fiind deja conştientă la urcarea în ambulanţă. Tânărul a ajuns la spital, dar acum e în afara oricărui pericol. Felicitări, Diana!”, a fost mesajul postat pe pagina de socializare a grupului ”Ești din Iași, dacă…”
Diana Maftei a salvat un tânăr de la moarte